Απασφάλισε κατά της Disney ο Τιμ Μπάρτον: Είναι ένα φρικτό τσίρκο και εγώ ήμουν ο Ντάμπο!

Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης δήλωσε ότι «έχει τελειώσει» με τις ταινίες  του κινηματογραφικού κολοσσού, αποκαλώντας μάλιστα την εταιρεία … ένα «μεγάλο φρικτό  τσίρκο!»

Απασφάλισε κατά της Disney ο Τιμ Μπάρτον. Ο διάσημος Αμερικανός σκηνοθέτης δήλωσε ότι «έχει τελειώσει» με τη δημιουργία ταινιών για λογαριασμό του κινηματογραφικού κολοσσού, αποκαλώντας μάλιστα την εταιρεία … ένα «μεγάλο φρικτό  τσίρκο!»

Ενόσω γύριζε το «Dumbo το ελεφαντάκι» για το στούντιο, ο Μπάρτον συνειδητοποίησε «ότι εγώ ήμουν ο Ντάμπο, ότι δούλευα σε αυτό το μεγάλο φρικτό τσίρκο και έπρεπε να ξεφύγω». «Αυτή η ταινία είναι αρκετά αυτοβιογραφική σε ένα ορισμένο επίπεδο» σχολίασε.

Μιλώντας στο Φεστιβάλ Lumière στη Λυών μετά την παραλαβή του ομώνυμου βραβείου, ο σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι η ταινία του 2019 πιθανότατα σήμανε το τέλος της μακροχρόνιας δημιουργικής σχέσης του με την Disney. Ξεκίνησε την κινηματογραφική του καριέρα ως animator στη Disney πριν τον προσλάβει η Warner Bros για να κάνει το σκηνοθετικό ντεμπούτο του στο «Pee-Wee's Big Adventure». Επέστρεψε για να δουλέψει με την Disney σε ταινίες όπως «Ed Wood», «The Nightmare Before Christmas», «Alice in Wonderland», «Frankenweenie» και πιο πρόσφατα, το «Dumbo».

Ο Μπάρτον πιστεύει ότι το τοπίο της διασκέδασης έχει μετατοπιστεί σε σημείο που δεν έχει πλέον νόημα να συνεργάζεται με την Disney. Εξήγησε ότι η εμπειρία του να δουλεύει στο «Dumbo» τον έκανε να συνειδητοποιήσει ότι η Disney είχε γίνει πολύ… μεγάλη γι 'αυτόν. Σημειώνεται ότι δεν είναι λίγοι οι σκηνοθέτες που φέρεται να είχαν προβλήματα δημιουργικής ελευθερίας με την Disney. 

Έτσι, όποιος ελπίζει για μια συνέχεια του «Dumbo» δια χειρός Μπάρτον δεν πρέπει να είναι αισιόδοξος... 
 

Πηγή: indiewire.com