H «προφητική» ταινία του 2013 που ενσαρκώνει τους φόβους των ηθοποιών για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Το δράμα επιστημονικής φαντασίας The Congress («Πέρα από το όνειρο») προέβλεψε την τρέχουσα κρίση στον χώρο του θεάματος με εκπληκτική σαφήνεια και λεπτομέρεια. 

Οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ απεργούν για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια , ανησυχώντας – εκτός των άλλων – για το πώς οι παραγωγοί ταινιών μπορούν να καταπατήσουν τα δικαιώματά τους με την χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης (AI). 

Σύμφωνα με το BBC, μια άγνωστη ταινία που κυκλοφόρησε πριν 10 χρόνια με πρωταγωνίστρια την Ρόμπιν Ράιτ φαίνεται τώρα τρομερά επίκαιρη και… προφητική. 

Η ταινία The Congress κυκλοφόρησε το 2013 και προέβλεψε την τρέχουσα κρίση στον χώρο του θεάματος σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στη βιομηχανία με εκπληκτική σαφήνεια και λεπτομέρεια. 

Πρόκειται για δράμα επιστημονικής φαντασίας που κυκλοφόρησε στα ελληνικά με τίτλο «Πέρα από το όνειρο»

Στο φιλμ, ο  Γκριν -  ένας φανταστικός χαρακτήρας που υποδύεται ο Ντάνι Χιούστον - προσπαθεί να πείσει τη σταρ του Χόλιγουντ Ρόμπιν Ράιτ, που παίζει μια φανταστική εκδοχή του εαυτού της, να υπογράψει τα δικαιώματα τεχνητής νοημοσύνης για την εικόνα της, παίρνοντας τελικά τον έλεγχο της ζωής της. 

Η ταινία προέβλεψε τα προβλήματα για τα οποία διαμαρτύρονται σήμερα οι ηθοποιοί όπως η απώλεια ελέγχου της εικόνας τους ηθοποιούς και τις δυσκολίες των διαπραγματεύσεων για συμβόλαια σχετικά με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης .

Πηγή: skai.gr