Κλείσιμο

«Τα πάντα όλα»: Τι έκανε αυτή την ταινία τον απόλυτο νικητή των Όσκαρ

Το χάος σε αυτή την ταινία, αποτυπώνει το αντίστοιχο χάος στη σύγχρονη κοινωνία. Τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύνονται, αντιθέτως περιπλέκονται όλο και περισσότερο.

Αδιαμφισβήτητα ο μεγάλος νικητής της βραδιάς των Όσκαρ ήταν η ταινία ασιατικής παραγωγής «Τα πάντα όλα», αποσπώντας συνολικά 7 βραβεία, συμπεριλαμβανομένου αυτού της καλύτερης ταινίας.

Ουσιαστικά, η περίεργη αυτή ταινία επιστημονικής φαντασίας των Daniel Kwan και Daniel Scheinert, σάρωσε στις περισσότερες από τις κορυφαίες κατηγορίες του θεσμού.

 Ο Daniel Kwan κατά την άφιξη του στα βραβεία.

Αρχικά να αναφέρουμε ότι η ταινία ολοκληρώθηκε πριν 3 χρόνια κατά την έναρξη της πανδημίας και αποτελούσε το απόλυτο αουτσάιντερ.

Το όνομα της ταινίας και μόνο είναι ικανό να σου δώσει να καταλάβεις ότι εμπεριέχει πραγματικά «Τα πάντα όλα», καθώς μεταβάλλεται συνεχώς μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας, στο παρών αλλά και το μέλλον.

Το χάος σε αυτή την ταινία, αποτυπώνει το αντίστοιχο χάος στη σύγχρονη κοινωνία. Τα προβλήματα όχι μόνο δεν λύνονται, αντιθέτως περιπλέκονται όλο και περισσότερο.

Με την περίληψη της ταινίας να έχει ως έξης «Η Έβελιν, μια εξουθενωμένη Κινεζοαμερικανίδα, όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί με τον πατέρα, τον σύζυγο και την κόρη της αλλά αδυνατεί να πληρώσει και τους φόρους της. Όταν της δίνεται η δυνατότητα να μεταπηδήσει σε άλλα σύμπαντα, τίποτα δεν την έχει προετοιμάσει γι' αυτό που την περιμένει».

Η ταινία παρουσιάστηκε αρχικά σε ένα φεστιβάλ ταινιών στο Τέξας χωρίς κάποια ιδιαίτερη προώθηση, ωστόσο κέρδισε σχεδόν αμέσως το κοινό, γεμίζοντας τις κινηματογραφικές αίθουσες.

Όσον αφορά την βράβευση των ηθοποιών του «Τα πάντα όλα», η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Michelle Yeoh, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού, και έγινε η πρώτη Ασιάτισσα ηθοποιός που κέρδισε αυτή τη διάκριση. «Για όλα τα μικρά αγόρια και κορίτσια που μοιάζουν με εμένα και παρακολουθούν απόψε, αυτό είναι ένας φάρος ελπίδας και δυνατότητας», είπε η ηθοποιός κατά την παραλαβή του βραβείου της και πρόσθεσε «Κυρίες μου, μην αφήσετε ποτέ κανέναν να σας πει ότι έχει περάσει η μπογιά σας».

Πέραν από την Michelle Yeoh, βραβείο έλαβε και ο συμπρωταγωνιστής της Ke Huy Quan καθώς κέρδισε Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για τον ρόλο του στην ταινία.

Έγινε επίσης ο πρώτος ηθοποιός γεννημένος στο Βιετνάμ που κερδίζει Όσκαρ. «Μαμά, μόλις κέρδισα ένα Όσκαρ!.Λένε ότι τέτοιες ιστορίες συμβαίνουν μόνο στον κινηματογράφο. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει σε μένα», ανέφερε μεταξύ άλλων φανερά συγκινημένος ο ηθοποιός κατά την παραλαβή του βραβείου.

Πηγή: Must