Σειρά για τον «βασιλιά των e-shop», τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Τζακ Μα

Σειρά για τον «βασιλιά των e-shop», τον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Τζακ Μα

Μία βιογραφική σειρά με τίτλο «Jack Magic», που αφορά τον δισεκατομμυριούχο Κινέζο επιχειρηματία και αυτοδημιούργητο ιδιοκτήτη της πανίσχυρης Alibaba, Τζακ Μα, βρίσκεται σε εξέλιξη από τη γαλλική εταιρεία παραγωγής Oble, σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Variety. Η σειρά βασίζεται στο βιβλίο του Ντάνκαν Κλαρκ (Duncan Clark) «Alibaba: The House That Jack Ma Built».

Λεπτομέρειες για τη σειρά, δεν έχουν αποκαλυφθεί, ωστόσο, η εταιρεία παραγωγής δήλωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με τον συγγραφέα για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Το βιβλίο «The House That Jack Ma Built», που δημοσιεύτηκε το 2016, καταγράφει την επική άνοδο του Mα από σεμνό καθηγητή αγγλικών στον πανίσχυρο ιδιοκτήτη του μεγαλύτερου ιστοτόπου ηλεκτρικών αγορών στον κόσμο, όταν ο ίδιος απέκτησε τον πρώτο του υπολογιστή σε ηλικία 33 ετών και ίδρυσε την εταιρεία από το διαμέρισμά του.

Από τη δεκαετία του 2000 έως και σήμερα, έχει χαρακτηριστεί ως «βασιλιάς των e-shop» με διακρίσεις διθυραμβικές και αξιοσημείωτες. Το Μάιο του 2009, το περιοδικό Τime τον χαρακτήρισε ως «μία από τις 100 πιο ισχυρές προσωπικότητες», το BusinessWeek τον επέλεξε ως ένα από πιο Ισχυρούς Ανθρώπους της Κίνας, ενώ και το Forbes τον αποκάλεσε «έναν από τους 10 πιο Αξιοσέβαστους Επιχειρηματίες στην Κίνα». 

«Η ιστορία της ζωής του είναι συναρπαστική, αλλά δεν είναι πολύ γνωστή στη Δύση. Είναι ένας απίθανος επιχειρηματικός ήρωας, από τους πρώτους στην Κίνα που κατάλαβαν τις δυνατότητες του διαδικτύου, κατάφερε να το αξιοποιήσει και να πλοηγηθεί στους κανονισμούς του δημιουργώντας μία εγχώρια πρώτη δύναμη», δήλωσε ο συνιδρυτής της Oble, Hugo Brisbois. «Με αυτή τη σειρά θέλουμε να γιορτάσουμε το καινοτόμο μυαλό ενός παθιασμένου ανθρώπου με τον οποίο εμείς, ως νέα φιλόδοξη ομάδα, ταυτιζόμαστε στενά», είπε χαρακτηριστικά ο συνιδρυτής της Oble.

Πηγή: skai.gr