Τι θα κάνετε σήμερα: Προτάσεις για θέατρο και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε στην Αθήνα

Προτάσεις για θέατρο, ταινίες και συναυλίες που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα, Τρίτη 30 Μαΐου      

  •  Women in Arts Festival: Μια τριήμερη γιορτή για την έμφυλη ισότητα στον πολιτισμό

Η πρωτοβουλία Women In Arts (Wom.A), ανοίγει τις πόρτες της και δημιουργεί το πρώτο της τριήμερο πολυθεματικό φεστιβάλ για την ορατότητα σε ζητήματα έμφυλης ανισότητας στον χώρο του πολιτισμού, από τις 30 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων. Μια τριήμερη γιορτή με παραστάσεις θεάτρου και χορού, συναυλίες, εκθέσεις, βιβλία, dj set, σινεμά και συζητήσεις που γιορτάζει, αναδεικνύει και ενδυναμώνει την γυναίκα δημιουργό σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο φάσμα ειδικοτήτων.

Τρεις μέρες, τρεις διαφορετικές θεματικές όπου θα κληθούν να συζητήσουν ανοιχτά εργαζόμενες στον χώρο του πολιτισμού, εκπρόσωποι των φορέων που διαμορφώνουν την πολιτισμική πραγματικότητα της χώρας, δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί αλλά και καλλιτέχνες και κοινό που επιθυμεί να συμμετέχει στον διάλογο. Περισσότερες από 20 γυναίκες δημιουργοί και καλλιτέχνες διαφορετικών ειδικοτήτων θα παρουσιάσουν τα έργα τους. Πρόκειται για μια ενδεικτική επιλογή της σύγχρονης γυναικείας δημιουργίας στην Ελλάδα με στόχο την ανάδειξη της παρουσίας και της δύναμής της στην πολιτισμική μας πραγματικότητα. Δείτε το πρόγραμμα εδώ. 

Τρίτη 30/5 Τετάρτη 31/5 & Πέμπτη 1/6 στις 18:00 – 24:00
Γενική ημερήσια είσοδος για όλες τις εκδηλώσεις: 5€
Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134, Θησείο 

  • Το Αρχείο: Το έργο του Σάιμον Γουντς για την πολιτική ζωή επί Θάτσερ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το θεατρικό έργο του Σάιμον Γουντς, «Hansard», ανέβασε πέρσι η Alpha Square σε Πανελλήνια Πρώτη στην Κύπρο, φροντίζοντας για μια κορυφαία θεατρική συνάντηση, αυτή του Βαρνάβα Κυριαζή με την Αννίτα Σαντοριναίου, που είχαν συνυπάρξει για σειρά ετών στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και αργότερα για πολλά χρόνια στον ΘΟΚ. Η παράσταση «Το Αρχείο» σημείωσε μεγάλη επιτυχία, με αποτέλεσμα να γίνεται δεύτερος κύκλος παραστάσεων φέτος στην Λευκωσία και να ταξιδεύει και στην Ελλάδα. Ένα συνταρακτικό ντουέτο για την ευθύνη που έχει κάθε μερίδα της κοινωνίας – οι πολιτικοί, οι σύζυγοι, οι γονείς, οι δάσκαλοι, – πρόκειται για ένα έργο που προκαλεί την ευαισθησία κάθε θεατή στο θέμα της αποδοχής του συνανθρώπου. «Το Αρχείο», σε μετάφραση και σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μόνο για απόψε, με τη στήριξη του Υφυπουργείου Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τρίτη 30/5 στις 20:30
15€ κανονικό, 12€ μειωμένο (φοιτητές, άνεργοι, ΑμεΑ) 
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφ. Ηρ. Πολυτεχνείου 32, Πειραιάς

 

  • Eden: Η σούπερ σταρ της όπερας Joyce DiDonato στο Μέγαρο μ’ ένα διεθνές μουσικό πρότζεκτ για τη φύση

Eden

Η σούπερ σταρ της όπερας Joyce DiDonato επιλέγει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ως πρώτο σταθμό της διεθνούς περιοδείας της για την παρουσίαση του πρότζεκτ «Eden» («Εδέμ»), το οποίο ταξιδεύει από το 2022 έως το 2024 σε 45 πόλεις και 5 ηπείρους και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (με ελληνικούς υπέρτιτλους), στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης. Η σπουδαία αμερικανίδα μετζοσοπράνο, με αφορμή αυτή την ξεχωριστή καλλιτεχνική της πρωτοβουλία που στοχεύει στην ευαισθητοποίησή μας απέναντι στα περιβαλλοντικά προβλήματα και στην κλιματική αλλαγή, μεταμορφώνεται σε μια ονειρική «αφηγήτρια». Με τη μαγευτική της φωνή, η σούπερ σταρ της όπερας μας μεταφέρει στο σύμπαν μιας παραδεισένιας μουσικής με συνθέσεις από την εποχή του Μπαρόκ ως τις μέρες μας που μιλούν στην καρδιά μας και μας επανασυνδέουν με τη φύση.

Τρίτη 30/5 στις 20:30
14-75€
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr