Κλείσιμο

Ο Μίκι Ρουρκ νίκησε τον... κορωνοϊό: Ολοκλήρωσε B movie κάπου στη Λιθουανία

Tον κορωνοϊό κατόρθωσε να νικήσει ο άλλοτε γόης του Χόλιγουντ Μίκι Ρουρκ! Εκεί που η δημιουργία νέων υπερπαραγωγών όπως αυτές με τον Τομ Κρουζ (Επικίνδυνες Αποστολές) και τον Ντάνιελ Κρεγκ (η νέα ταινία του 007) έχει παγώσει, ο Ρουρκ κατάφερε να ολοκληρώσει τη νέα, β' διαλογής, ταινία του κάπου στη Λιθουανία! 

Πρόκειται για το φιλμ φαντασίας Warhunt που εκτυλίσσεται στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το οποίο ολοκλήρωσε την παραγωγή στη Ρίγα σύμφωνα με το περιορδικό Variety. Στους ηθοποιούς και συντελεστές επετράπη να συνεχίσουν τα γυρίσματα υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Άπαντες έπρεπε να φοράνε μάσκες και γάντια, θερμομετρούνταν, και τηρούσαν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. Έως την Κυριακή στη Λιθουανία είχαν πεθάνει από τη νόσο 12 άτομα, με 812 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 260 αναρρώσεις.  

Ο 67χρονος πλέον ηθοποιός συμφώνησε να εργαστεί στο Warhunt και να προσαρμόσει το πρόγραμμά του παρά τις αυξανόμενες ανησυχίες για τη δημόσια υγεία. “Έπρεπε να αναπροσαρμόσουμε το πρόγραμμα για τον Μίκι Ρουρκ, καθώς η χώρα έκλεισε τα σύνορά της, και ευτυχώς συμφώνησε να έρθει πριν το κλείσιμο, και επαναπρογραμματίσαμε τις ημέρες του γυρίσματος για να καλύψουμε αυτήν την αλλαγή” δήλωσε ο παραγωγός της ταινίας στο Variety.

Μερικοί από τους δημιουργικούς τρόπους που επιστρατεύτηκαν λόγω κορωνοϊού περιελάμβαναν προκαθορισμένο κιτ μακιγιάζ για κάθε ηθοποιό. “Για το μακιγιάζ, κάθε ηθοποιός είχε ένα ειδικό κιτ, έτσι οι μακιγιέρ χρησιμοποίησαν μόνο τα ίδια πινέλα, χρώματα κ.λπ. στον ίδιο ηθοποιό. Όλοι οι μακιγιέρ, φυσικά, φορούσαν μάσκες κατά την εφαρμογή του μακιγιάζ” διευκρίνισε ο παραγωγός. Ανέφερε μάλιστα ότι η κυβέρνηση της Λετονίας θα επιτρέψει τη συνέχιση των παραγωγών υπό ανάλογους περιορισμούς.

Πηγή: skai.gr