Κλείσιμο

O Björn Ulvaeus των Abba λέει ότι τα άβαταρ είναι το μέλλον

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι 1 εκατ. θεατές είδαν την παράσταση «Voyage» σε μόλις 11 μήνες 

Το μέλος των Abba, Μπιορν Ουλβίους, εξέφρασε την άποψη ότι τα άβαταρ είναι το μέλλον υποδεχόμενος 20χρονη θαυμάστρια του γκρουπ, η οποία ήταν η εκατομμυριοστή θεατής που παρακολούθησε το επιτυχημένο σόου του γκρουπ, «Voyage».

Ο Μπιορν Ουλβίους επαίνεσε την τεχνολογία προσκαλώντας τη θαυμάστρια στο ειδικά διαμορφωμένο Abba Arena, στο Ολυμπιακό Πάρκο Queen Elizabeth στο ανατολικό Λονδίνο, σύμφωνα με την εφημερίδα «The Guardian».

Το Voyage παρουσιάζει ψηφιακές εκδοχές των μελών των Abba να «ερμηνεύουν» μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους με ζωντανή 10μελής μπάντα. Η 20χρονη Τζόσι Φέλιξ συναντήθηκε και συζήτησε με τον Ουλβίους και περιέγραψε την εμπειρία ως «αρκετά εξαιρετική».

Το σόου, όπως αναφέρεται στην περιγραφή του «θολώνει τα όρια μεταξύ του φυσικού και του ψηφιακού» χρησιμοποιώντας την «πιο πρόσφατη τεχνολογία καταγραφής κίνησης».

«Η Ανιέτα, ο Μπιορν, ο Μπένι και η Άνι-Φριντ έχουν δημιουργήσει το είδος της συναυλίας που πάντα ήθελαν, ερμηνεύοντας τραγούδια για τους θαυμαστές τους στα καλύτερά τους: ως ψηφιακές εκδοχές του εαυτού τους που υποστηρίζονται από τους καλύτερους μουσικούς του σήμερα» αναφέρεται.

Μιλώντας για το Voyage, ο Ουλβίους είπε ότι πιστεύει ότι η τεχνολογία που καθιστά δυνατή την παράσταση προσφέρει μια ματιά στο μέλλον. «Έχοντας ζήσει με την τεχνολογία και το πρότζεκτ για περισσότερα από πέντε χρόνια, θεωρώ, ναι, ότι έτσι φαίνεται πως θα είναι το μέλλον, αυτό πρόκειται να συμβεί» είπε.

«Αντίγραφα του εαυτού μας, άβαταρ, θα συνεχίσουν να ζουν αφού πεθάνουμε και αυτός είναι ο δρόμος του μέλλοντος» πρόσθεσε. Το μέλος του θρυλικού σουηδικού pop/disco μουσικού συγκροτήματος αποκάλυψε ότι, ενώ αρχικά είχε άγχος για την παράσταση, όταν την παρακολούθησε με κοινό οι φόβοι του απομακρύνθηκαν.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι ένα εκατομμύριο θεατές είδαν την παράσταση σε 11 μήνες είπε: «Ούτε στο όνειρό μου δεν θα περίμενα ότι θα ήταν ένα εκατομμύριο πριν από τη συμπλήρωση ενός έτους. Αυτό σημαίνει ότι ήταν σχεδόν γεμάτος ο χώρος κάθε βράδυ, κάτι που είναι υπέροχο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: Avatar