Κλείσιμο

«The Goldman Case»: Με την ταινία του Cédric Kahn ανοίγει το «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» στις Κάννες

Η ταινία επικεντρώνεται στη δίκη του 1976 του αριστερού επαναστάτη Πιερ Γκόλντμαν, ο οποίος καταδικάστηκε για πολλαπλές ένοπλες ληστείες και αργότερα δολοφονήθηκε

Με την ταινία «The Goldman Case» του Σεντρίκ Καν θα ανοίξει το «Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών» στις Κάννες στις 16 Μαΐου, το οποίο και θα διαρκέσει έως τις 27 του μήνα. Στην ενότητα αυτή του φεστιβάλ θα προβληθούν 20 ταινίες μεγάλου μήκους και 10 μικρού μήκους. Το «The Goldman Case» επικεντρώνεται στη δίκη του 1976 του αριστερού επαναστάτη Πιερ Γκόλντμαν, ο οποίος καταδικάστηκε για πολλαπλές ένοπλες ληστείες και αργότερα δολοφονήθηκε.

Το «In Our Day» του Κορεάτη σκηνοθέτη Χονγκ Σανγκ-σου θα ολοκληρώσει το φεστιβάλ. Στα σημαντικότερα σημεία της διοργάνωσης συγκαταλέγεται επίσης η γαλλική κωμωδία του βραβευμένου με Όσκαρ Μισέλ Γκοντρί «The Book of Solutions», ενώ ο διευθυντής φωτογραφίας του «Good Time», Σον Πράις Γουίλιαμς, κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο στις ταινίες μεγάλου μήκους με το δράμα «The Sweet East».

Στο Δεκαπενθήμερο Σκηνοθετών του 2023 θα γίνει μια ειδική προβολή για την ταινία του αείμνηστου Πορτογάλου σκηνοθέτη Μανουέλ ντε Ολιβέιρα, «Abraham's Valley», με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την πρώτη της προβολή.

Το πρόγραμμα του Δεκαπενθήμερου των Σκηνοθετών ξεκίνησε το 1969 ως παράλληλη εκδήλωση με τις Κάννες. Το Δεκαπενθήμερο επιβλέπεται από Σωματείο Γάλλων Σκηνοθετών και την Εταιρεία Σκηνοθετών Κινηματογράφου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
TAGS: ταινία