Κλείσιμο

Αν ο Michael Jackson τραγουδούσε το In Your Eyes – Η viral διασκευή μέσω τεχνητής νοημοσύνης

Όπως έγραψε ένας χρήστης «σοβαρά, είναι τόσο καλό που αν δεν το γράφατε ότι είναι  ΑΙ cover, κάποιοι θα πίστευαν ότι είναι πρωτότυπο»

Πολύ συζήτηση γίνεται τελευταία για τα καλά και τα κακά της τεχνητής νοημοσύνης, σε όλους τους τομείς, κυρίως όμως στην τέχνη. 

Η τεχνολογία ΑΙ χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια στην μουσική βιομηχανία, δίνοντας άλλα θλιβερά και άλλα πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα. 

Ο Weeknd – ο ποπ σταρ που είχε χαρακτηριστεί ο νέος Μάικλ Τζάκσον χάρη του ύφους της μουσικής και της φωνής του – έχει εμπνεύσει τους … καλλιτέχνες της ΑΙ να δημιουργήσουν απίστευτες μουσικές «ψευδαισθήσεις», κάνοντας τον πρόωρα χαμένο βασιλιά της ποπ να τραγουδά τα κομμάτια του.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τεράστια επιτυχία του Weeknd – ο οποίος πλέον ονομάζεται Abel Tesfaye (Έιμπελ Τεσφάγιε) – In your eyes, «ερμηνευμένη» από τον Michael Jackson…

Όπως μάλιστα έγραψε ένας χρήστης «σοβαρά, είναι τόσο καλό που αν δεν το γράφατε ότι είναι  ΑΙ cover, κάποιοι θα πίστευαν ότι είναι πρωτότυπο». 

Και το κανονικό...

Πηγή: skai.gr