«Kingdom of Dreams»: Ντοκιμαντέρ εξερευνά τον σκοτεινό κόσμο της μόδας – John Galliano, Alexander McQueen, Marc Jacobs… (video)

Όπως κάθε μεγάλος καλλιτέχνης, που αφοσιώνεται στην τέχνη του, οι Galliano, Jacobs και McQueen, αρχικά αγωνίστηκαν να κερδίσουν αρκετά χρήματα για να διατηρήσουν την παραγωγικότητά τους

Η μόδα, παρά την αίγλη και το μεγαλείο της, έχει ένα σκοτεινό υπόβαθρο. Οι ιστορικές διαμάχες μεταξύ των οίκων υψηλής ραπτικής συνθέτουν μια βιομηχανία γεμάτη διαμάχες, καθώς και ένα πρώτης τάξεως υλικό για μια εξαιρετικά αξιοπρόσεκτη σειρά ντοκιμαντέρ. 

Αυτό ακριβώς προσφέρει η σειρά «Kingdom of Dreams», η οποία αποκαλύπτει μερικές από τις πιο διάσημες διαμάχες της μόδας των τελευταίων τριών δεκαετιών. 

Τα χαρακτηριστικά της σειράς θα είναι οικεία σε όσους παρακολούθησαν το προηγούμενο έργο των παραγωγών Ian Bonhôte και Peter Ettedgui, το υποψήφιο για BAFTA «McQueen», με το ίδιο δυσοίωνο soundtrack και τη σκοτεινή εναρκτήρια σεκάνς. Βασισμένο στο βιβλίο της δημοσιογράφου και συγγραφέως, Dana Thomas, αυτή τη φορά το θέμα τους είναι πολύ ευρύτερο, καθώς ασχολούνται με τις καθοριστικές στιγμές των δεκαετιών του '90 και του '00.

Η σειρά διερευνά πώς οι John Galliano, Alexander McQueen, Marc Jacobs και Tom Ford στήριξαν μια βιομηχανία δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και τη σχέση τους με τους πληρωτές τους, Bernard Arnault και François Pinault.

Με καταγωγή από το νοτιοανατολικό Λονδίνο, ο John Galliano προσλήφθηκε από τον Arnault ως δημιουργικός διευθυντής του Givenchy. Αργότερα αντικατέστησε τον Galliano με τον Alexander McQueen, έναν άλλο ειλικρινή απόφοιτο του CSM από το East End του Λονδίνου, τοποθετώντας τον Galliano στον Dior. Οι Βρετανοί γιοι ενός υδραυλικού και ενός οδηγού ταξί, αντίστοιχα, θα άλλαζαν για πάντα τον κόσμο της μόδας. 

Ντοκιμαντέρ «Kingdom of Dreams»

Όπως κάθε μεγάλος καλλιτέχνης, που αφοσιώνεται στην τέχνη του, οι Galliano, Jacobs και McQueen, αρχικά αγωνίστηκαν να κερδίσουν αρκετά χρήματα για να διατηρήσουν την παραγωγικότητά τους. Ο αείμνηστος εκδότης της αμερικανικής Vogue, André Leon Talley, πιστώνεται ότι βοήθησε τον Galliano να σταθεί στα πόδια του. 

Το όραμα του Galliano ήταν ρομαντικό, ενώ του McQueen ήταν μια διεστραμμένη φαντασίωση. Αντιμέτωποι μεταξύ τους, ήταν οι απόλυτοι επαγγελματικοί αντίπαλοι της εποχής. Υπήρχε, επίσης, μια αμερικανοβρετανική αντιπαλότητα, μεταξύ των Galliano, McQueen και Jacobs και Ford.

Το «Kingdom of Dreams» είναι διαθέσιμο για να το παρακολουθήσετε στο Now TV και στο Sky.
 

Πηγή: skai.gr