Καμίλα: Η σύζυγος του βασιλιά Καρόλου θα απονείμει το Βραβείο Booker 2022

Η βασιλική σύζυγος θα απονείμει το βραβείο μετά από δεξίωση και δείπνο στον πολυχώρο παραστατικών τεχνών και συναυλιών Roundhouse

Η Καμίλα, σύζυγος του βασιλιά Καρόλου του Ηνωμένου Βασιλείου, θα απονείμει το Βραβείο Booker 2022 για το καλύτερο μυθιστόρημα που γράφτηκε στα αγγλικά και δημοσιεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο ή την Ιρλανδία, σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί απόψε στο βόρειο Λονδίνο.

Από την υπηρεσία ενημέρωσης των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι η βασιλική σύζυγος θα απονείμει το βραβείο μετά από δεξίωση και δείπνο στον πολυχώρο παραστατικών τεχνών και συναυλιών Roundhouse. Είναι η πρώτη φορά που απονομή των βραβείων πραγματοποιείται με φυσική παρουσία, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ήταν σε ισχύ περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Φέτος θα είναι η έβδομη φορά που ο νικητής θα παραλάβει το βραβείο από την Καμίλα, η οποία υποστηρίζει για πολλά χρόνια τον γραμματισμό στο Ηνωμένο Βασίλειο με επισκέψεις σε σχολεία και βιβλιοθήκες, καθώς και συναντήσεις με συμμετέχοντες σε σεμινάρια ανάγνωσης σε εργασιακούς χώρους και σε φυλακές για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα προγραμμάτων αλφαβητισμού ενηλίκων.

Δημοσίευσε επίσης μια λίστα με τις εννέα αγαπημένες της προτάσεις βιβλίων κατά τη διάρκεια του lockdown, το Πάσχα του 2020, ενώ ακολούθησαν άλλες πέντε τον Αύγουστο.

Μετά τη θετική ανταπόκριση στις προτάσεις της για βιβλία, η Καμίλα δημιούργησε τον λογαριασμό στο Instagram «The Reading Room» τον Ιανουάριο του 2021 ως διαδικτυακό χώρο για τους λάτρεις του βιβλίου.

Πηγή: skai.gr
TAGS: Καμίλα