Jim Carrey: Αποκάλυψε ότι εκπαιδεύτηκε από πράκτορα της CIA για την ταινία «The Grinch»

Για τις ανάγκες της ταινίας, ο ηθοποιός έπρεπε να περάσει πολλές ώρες στο μακιγιάζ και αυτό ήταν υπερβολικό για εκείνον

Ο γνωστός ηθοποιός Τζιμ Κάρεϊ εξομολογείται ότι χρειάστηκε εκπαίδευση από την CIA, προκειμένου να αντέξει τα βασανιστήρια των γυρισμάτων της ταινίας «The Grinch». 

Ο ηθοποιός ήταν ένας από τους πιο περιζήτητους κινηματογραφικούς αστέρες τη δεκαετία του 1990, καθώς ο καλλιτέχνης διέπρεψε, κυρίως, στο είδος της κωμωδίας, όπου ξεχώριζε για το μοναδικό του χιούμορ, τις αστείες χειρονομίες και τις γκριμάτσες του.

Μία από τις ταινίες στις οποίες πρωταγωνίστησε ήταν το «The Grinch». Ο Τζιμ Κάρεϊ ανέλαβε τον ρόλο αυτού του πράσινου πλάσματος, που μισούσε τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, για να τον υποδυθεί, ο ηθοποιός έπρεπε να περάσει πολλές ώρες στο μακιγιάζ και αυτό ήταν υπερβολικό για εκείνον.

«Το μακιγιάζ διήρκεσε πάνω από 8 ώρες. Ένιωθα σαν να με θάβουν ζωντανό», θυμάται ο ίδιος. «Την πρώτη μέρα επέστρεψα στο τροχόσπιτό μου και είπα στον σκηνοθέτη Ρον Χάουαρντ ότι δεν μπορούσα να κάνω την ταινία». Ο Τζιμ Κάρεϊ είχε κλειστοφοβία με τα κοστούμια, το μακιγιάζ και τα προσθετικά.

Ο σκηνοθέτης είδε πως όλα μπορούσαν να καταρρεύσουν για εκείνον, καθώς η χήρα του δημιουργού του χαρακτήρα της ταινίας ήθελε τον Κάρεϊ για τον συγκεκριμένο ρόλο. «Έπρεπε να κρατήσουμε το μακιγιάζ και έπρεπε να κρατήσουμε τον Τζιμ. Να βρούμε έναν τρόπο να του δώσουμε τη δυνατότητα να υπομείνει κάτι που έμοιαζε με βασανιστήριο», εξήγησε ο παραγωγός.

Και η ιδέα που σκέφτηκαν ήταν να φέρουν κάποιον ειδικό από τη CIA για να τον εκπαιδεύσει για τις ανάγκες του ρόλου. «Ίσως ένας ειδικός της CIA θα μπορούσε να διδάξει στον Τζιμ Κάρεϊ πώς να επιβιώσει από το πράσινο μακιγιάζ του Grinch με τον ίδιο τρόπο που θα δίδασκε στους κατασκόπους πώς να επιβιώσουν από μια εχθρική ανάκριση», δήλωσε ο παραγωγός. 

«Έτσι έφεραν έναν τύπο που εκπαίδευε πράκτορες της CIA να αντέχουν στα βασανιστήρια. Με τη βοήθειά του κατάφερα να ξεπεράσω τις φοβίες μου», πρόσθεσε ο Τζιμ Κάρεϊ. 

Αυτός και ο πράκτορας της CIA κλείστηκαν σε ένα δωμάτιο και του έμαθε πώς να ελέγχει τις σκέψεις του, να αποφεύγει τον πόνο και την ταλαιπωρία. Αν και ο ηθοποιός λέει ότι και τα τραγούδια των Bee Gees τον έβγαλαν από αυτή την έκσταση. «Δεν ξέρω γιατί, αλλά οι Bee Gees με έκαναν ευτυχισμένο», ανέφερε ο Τζιμ Κάρεϊ. 

Πηγή: skai.gr