Κλείσιμο

«Πόρτα» της Ρωσίας στον ηθοποιό Τζιμ Κάρεϊ λόγω… αντιρωσικής πολιτικής! – Ποιοι άλλοι βρίσκονται στη «μαύρη λίστα»

Η Μάργκαρετ Άτγουντ, η συγγραφέας του δυστοπικού μυθιστορήματος «The Handmaid's Tale» είναι, επίσης, στη «μαύρη λίστα» 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι απαγόρευσε την είσοδο σε 100 άτομα, «που εμπλέκονται άμεσα στη διαμόρφωση μιας επιθετικής αντιρωσικής πολιτικής». Μεταξύ αυτών των ατόμων συμπεριλαμβάνεται και ο 60χρονος ηθοποιός και κωμικός, Τζιμ Κάρεϊ.

Η Μάργκαρετ Άτγουντ, η συγγραφέας του δυστοπικού μυθιστορήματος «The Handmaid's Tale» είναι, επίσης, στη λίστα, μαζί με αρκετούς Καναδούς, ουκρανικής καταγωγής. 

Δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων ο Murray Brewster του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα CBC, η Margaret Evans και η Adrienne Arsenault βρίσκονται στη «μαύρη λίστα» της Ρωσίας 

Η συγκεκριμένη απόφαση της Ρωσίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Καναδά για νέο γύρο κυρώσεων σε αστυνομικούς ερευνητές, εισαγγελείς και δικαστές.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι αποφάσισε τον νέο γύρο κυρώσεων «ως απάντηση στην πρακτική, που εφαρμόζει το καθεστώς του Τζάστιν Τριντό, να επιβάλλει κυρώσεις κατά της ρωσικής ηγεσίας, πολιτικών και βουλευτών, εκπροσώπων επιχειρήσεων, εμπειρογνωμόνων και δημοσιογράφων κι άλλων προσωπικοτήτων».

Από την έναρξη της επίθεσης στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Καναδάς επέβαλε κυρώσεις σε περισσότερα από 1.400 φυσικά και νομικά πρόσωπα στη Ρωσία, την Ουκρανία και τη Λευκορωσία.

Πηγή: skai.gr