Jackie Chan: Πόση είναι η περιουσία του και πόσο αξίζει το «Rush Hour»; - Θα σας ζαλίσουν τα νούμερα…

Σύμφωνα με το Forbes, η αξία του Τζάκι Τσαν εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια δολάρια

Εκτός από τον Μπρους Λι, ο Τζάκι Τσαν είναι σίγουρα ο μεγαλύτερος Κινέζος κινηματογραφικός σταρ στην ιστορία. Ο ίδιος παραμένει ενεργός από τις αρχές της δεκαετίας του '70, εποχή κατά την οποία εργάστηκε ως κασκαντέρ σε δύο ταινίες του Bruce Lee, πριν ο θρυλικός σταρ βρει τραγικό θάνατο. 

Έκτοτε, ο Τζάκι Τσαν αποφάσισε να ακολουθήσει μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση στις κινηματογραφικές του παραγωγές. Ουσιαστικά, δημιούργησε ένα παγκόσμιο brand του εαυτού του. Αλλά η κατάκτηση του Χόλιγουντ είναι αυτό που τον έβαλε πραγματικά στον χάρτη.

Στην Κίνα, υπάρχουν πολλές σπουδαίες ταινίες που δημιούργησε και παραμένουν στο Top-10 της λίστας με τις καλύτερες ταινίες kung-fu που γυρίστηκαν ποτέ. Τότε ήταν που άρχισε να συγκεντρώνει την τεράστια περιουσία του, αλλά ποθούσε να γίνει αστέρι του Χόλιγουντ. 

Οι μεγάλες του επιτυχίες ήταν το «Rush Hour» και το «Shanghai Noon». Και στις δύο ταινίες ήταν ο πρωταγωνιστής μαζί με έναν βοηθό, που ήταν ακόμα πιο κωμικός από τον ίδιο. Η ταινία «Rush Hour» έκανε πρεμιέρα το 1998 και έφερε 130 εκατομμύρια δολάρια μόνο στο box office των Ηνωμένων Πολιτειών. Μια τέτοια τεράστια επιτυχία τον μετέτρεψε σε οικείο πρόσωπο του Χόλιγουντ.

Σύμφωνα με το Forbes, η αξία του Τζάκι Τσαν εκτιμάται στα 400 εκατομμύρια δολάρια, ένας αριθμός που είναι πολύ λογικός αν αναλογιστεί κανείς ότι δραστηριοποιείται εδώ και σχεδόν 50 χρόνια στον κινηματογράφο. Και οι τρεις ταινίες «Rush Hour» συγκέντρωσαν 845 εκατομμύρια δολάρια και πλέον στο παγκόσμιο box office. Όλες οι ταινίες του στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά έχουν ήδη συγκεντρώσει το εντυπωσιακό ποσό των 2,44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παγκοσμίως, οι ταινίες του Τζάκι Τσαν έχουν εισπράξει πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι σίγουρα ένας από τους πιο κερδοφόρους αστέρες δράσης στην ιστορία του κινηματογράφου.

Λόγω της δράσης των ταινιών του, ο Τζάκι Τσαν δεν θεωρήθηκε ποτέ υποψήφιος για Όσκαρ. Ωστόσο, η Ακαδημία Κινηματογράφου και Τεχνών του απένειμε τιμητικό Όσκαρ για την απίστευτη κινηματογραφική του καριέρα και τη συμβολή του στις Τέχνες. Όσοι έχουν παρακολουθήσει ταινίες του Τζάκι Τσαν γνωρίζουν ότι ο άνθρωπος έχει βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο για χάρη της ψυχαγωγίας. Όλα όσα έχει κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια τα αξίζει και με το παραπάνω. Ο μεγαλύτερος χρηματοδότης του είναι η εταιρεία παραγωγής JCE Movies Limited, την οποία δημιούργησε πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Λέτε να δούμε και το 4ο κεφάλαιο του «Rush Hour» (Αλεξίσφαιροι ντετέκτιβ), με πρωταγωνιστή φυσικά για άλλη μια φορά τον ηθοποιό; Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Red Sea International, ο ίδιος κάνει συζητήσεις, για την τέταρτη ταινία αυτή την περίοδο.

Πηγή: skai.gr