Instagram και Facebook… «τέλος» για τον Άντριου Τέιτ – Διαβάστε ποιος είναι ο αμφιλεγόμενος influencer

Ο Άντριου Τέιτ υπήρξε παλαιότερα kickboxer, ενώ έγινε «γνωστός» μέσα από ριάλιτι, από το οποίο και απομακρύνθηκε μετά την εμφάνιση ενός βίντεο που έδειχνε να χτυπά μια γυναίκα

Παρελθόν από τις πλατφόρμες του Instagram και του Facebook αποτελεί ο Άντριου Τέιτ (Andrew Tate), ένας αμφιλεγόμενος influencer. H Meta τον απέκλεισε από τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα μετά από παραβίαση των πολιτικών της, κηρύσσοντάς τον επικίνδυνο για «οργανισμούς και απλούς χρήστες».  

Ο Άντριου Τέιτ, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian», υπήρξε παλαιότερα kickboxer, ενώ έγινε «γνωστός» μέσα από ριάλιτι, από το οποίο και απομακρύνθηκε μετά την εμφάνιση ενός βίντεο που έδειχνε να χτυπά μια γυναίκα. 

Οι αναρτήσεις του στα social media έχουν προκαλέσει πληθώρα αντιδράσεων, όσο και οι δηλώσεις του το 2017 ότι «οι γυναίκες ανήκουν στο σπίτι», αλλά και ότι «τα θύματα βιασμού φέρουν ευθύνη για την επίθεση». Μάλιστα, οι συγκεκριμένες δηλώσεις ήταν η αφορμή για να διαγραφεί οριστικά από το Twitter. Οργανώσεις για την προστασία θυμάτων από ενδοοικογενειακή βία τον έχουν χαρακτηρίσει «ακραίο μισογύνη». 

Το TikTok έχει, επίσης, απαγορεύσει τον επίσημο λογαριασμό του Άντριου Τέιτ στην πλατφόρμα. 

Πηγή: skai.gr