Κλείσιμο

Η Καμίλα τίμησε τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ για τη συμβολή του στο μπαλέτο – Δείτε φωτογραφίες

Η Καμίλα είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι παρακολουθεί μαθήματα μπαλέτου

Ο ηθοποιός και χορευτής Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ επισκέφθηκε την Τετάρτη τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ για να παραλάβει ένα σημαντικό βραβείο, που απονεμήθηκε για πρώτη φορά από την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ Β'. 

Η παρουσία του σηματοδότησε, επίσης, την πρώτη ατομική δεξίωση που η 75χρονη Καμίλα πραγματοποίησε μόνη της στο παλάτι του Μπάκιγχαμ από τότε που η ίδια και ο βασιλιάς Κάρολος ανέλαβαν τους νέους ρόλους τους στη βασιλική οικογένεια.

Ο θρυλικός χορευτής μπαλέτου, Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, ο οποίος πρωταγωνίστησε ως ο ερωτικός σύντροφος της Carrie Bradshaw, τιμήθηκε από τη Βασιλική Ακαδημία Χορού με την υψηλότερη διάκριση, το «Queen Elizabeth II Coronation Award».

Η Καμίλα, η οποία φορούσε μια καρφίτσα μπαλαρίνας στο παλτό της, είπε στον διάσημο χορευτή: «Είναι μεγάλη τιμή που μπορώ να σας δώσω το βραβείο. Κανείς δεν το αξίζει περισσότερο».

Η Καμίλα τίμησε τον Μπαρίσνικοφ

Η Καμίλα είχε αποκαλύψει στο παρελθόν ότι παρακολουθεί μαθήματα μπαλέτου.

Ο Μπαρίσνικοφ, ο οποίος έχει ρωσικές ρίζες, αλλά ζει στη Νέα Υόρκη, δήλωσε για την Καμίλα: «Ζω στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά έχω ακούσει από όσους την έχουν γνωρίσει ότι μαγεύονται από την απλότητα, τη γοητεία και το χιούμορ της. Εύχομαι στον βασιλιά Κάρολο και στη βασιλική σύζυγο να έχουν μακρά βασιλεία και να συνεχίσουν τη ζωή τους υπηρετώντας τον λαό». 

Ο 74χρονος σήμερα Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους χορευτές της σύγχρονης εποχής. Γεννήθηκε στη Ρίγα της Λετονίας και έγινε γνωστός με το μπαλέτο Kirov στο Λένινγκραντ της Ρωσίας. Το 1974 ήρθε στη Δύση και τέσσερα χρόνια αργότερα εντάχθηκε στο Μπαλέτο της Νέας Υόρκης.

Ήταν επίσης υποψήφιος για Όσκαρ για το «The Turning Point».

Η Καμίλα τίμησε τον Μπαρίσνικοφ

Από το 1990 έως το 2002, ο Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ ήταν διευθυντής και χορευτής του «White Oak Dance Project», το οποίο ίδρυσε μαζί με τον χορογράφο Mark Morris, για να διευρύνει το ρεπερτόριο και την προβολή του αμερικανικού μοντέρνου χορού.

Το 2005, ίδρυσε το Baryshnikov Arts Center (BAC) στη Νέα Υόρκη, έναν δημιουργικό χώρο σχεδιασμένο να υποστηρίζει διεπιστημονικούς καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο. 

Πηγή: skai.gr