Δυναμική επιστροφή της Μπελίντα Καρλάιλ στη μουσική βιομηχανία

«Με παράτησε η δισκογραφική μου εταιρεία όταν έγινα 40 ετών και το τραγούδι ήταν το μόνο πράγμα που ήξερα πραγματικά να κάνω» σημειώνει η τραγουδίστρια του «Heaven Is A Place On Earth» και του «La Luna»

H αμερικανίδα τραγουδίστρια Μπελίντα Καρλάιλ (Belinda Carlisle) μίλησε στο περιοδικό «People» για τη δυναμική επιστροφή της στη μουσική βιομηχανία μετά από σχεδόν 30 χρόνια.

Σημειώνεται ότι το νέο της άλμπουμ με τίτλο «Kismet» που κυκλοφόρησε πριν από δύο μήνες έχει λάβει διθυραμβικές κριτικές.

«Αυτό που στην αρχή νόμιζα ότι ήταν καταστροφή κατέληξε να είναι ένα τεράστιο δώρο» είπε η διάσημη τραγουδίστρια στο περιοδικό για το ταξίδι της καριέρας της, η οποία μετά την πορεία της στα charts ως τραγουδίστρια του πρωτοποριακού γυναικείου ροκ συγκροτήματος «The Go-Go's» και ως επιτυχημένη σόλο καλλιτέχνιδα στις δεκαετίες του '80 και του '90, ακολούθησε τελικά το δικό της μονοπάτι επιστροφής στην αμερικανική ποπ σκηνή.

«Με παράτησε η δισκογραφική μου εταιρεία όταν έγινα 40 ετών και το τραγούδι ήταν το μόνο πράγμα που ήξερα πραγματικά να κάνω» σημειώνει η Καρλάιλ.

«Φυσικά ταπεινώθηκα και πανικοβλήθηκα, αλλά μετά σκέφτηκα: "Λοιπόν, ποια είμαι;" Ξεκίνησε σαν το πιο ενδιαφέρον κομμάτι της ζωής μου - πάντα με όριζε αυτό που κάνω, οπότε ήξερα ότι υπήρχε κάτι περισσότερο σε αυτό».

Όλα άλλαξαν όταν ο γιος της, Τζέιμς Ντιουκ Μέισον (James Duke Mason), είχε μια τυχαία συνάντηση με την πολυβραβευμένη Αμερικανίδα τραγουδοποιό Νταϊάν Ουόρεν.

Όταν η Καρλάιλ επισκέφθηκε το στούντιο της, αμέσως ερωτεύτηκε τη μουσική που είχε σχεδιάσει η τραγουδοποιός για εκείνη.

«Μου άρεσε με το πρώτο άκουσμα, οπότε είπα, 'ναι, πάμε!'. Όλη αυτή η διαδικασία συνοψίζεται στον τίτλο του EP, «Kismet». Ήταν μαγικό και απλά τυχαίο... Θέλω να πω, δεν σχεδίαζα να το κάνω αυτό, οπότε όλο αυτό ήταν μια μεγάλη έκπληξη για μένα αλλά και για τους θαυμαστές μου», ανέφερε η αμερικανίδα ποπ σταρ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ