Αιχμές Γκιγιέρμο ντελ Τόρο για Disney: Ο δικός μου «Πινόκιο» δεν είναι «ταινία μπέιμπι σίτερ»

Ο Γκιγιέρμο ντελ Τόρο δεν θέλει οι γονείς να πιστεύουν ότι η εκδοχή του «Πινόκιο» είναι μια παιδική ταινία

Αιχμές κατά της Disney φάνηκε να αφήνει ο Μεξικανός σκηνοθέτης Γκιγιέρμο ντελ Τόρο. Η Disney έκανε πρόσφατα νέα ταινία με πρωταγωνιστή τον Πινόκιο, και τον Τομ Χανκς στο ρόλο του ξυλουργού Τζεπέτο, ωστόσο χαρακτηρίστηκε «γλυκερή» και «δίχως ζωή» σε σχέση με την πρώτη εκδοχή της Disney με το ξύλινο αγόρι το 1940.

«Οι άνθρωποι μας ρωτούν αν είναι για παιδιά [και] εμείς λέμε, "Δεν είναι φτιαγμένη για παιδιά, αλλά τα παιδιά μπορούν να το δουν αν τούς μιλήσουν οι γονείς τους… Δεν είναι ταινία μπέιμπι σίτερ, είναι μια ταινία που θα κάνει τα παιδιά να κάνουν ερωτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης στο Page Six στην πρεμιέρα της ταινίας του στη Νέα Υόρκη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Το τρέιλερ της ταινίας του ντελ Τόρο:


Ο σκηνοθέτης του «Mimic» εξήγησε ότι η εκδοχή του για το αγόρια - μαριονέτα του οποίου η μύτη μεγαλώνει όταν λέει ψέματα και πάντα λαχταρούσε να γίνει αληθινό αγόρι - δεν είναι ούτε τόσο σκοτεινή όσο η πρωτότυπη, αλλά ούτε τόσο... ζαχαρένια όσο η μεταφορά της Disney.

«Το σημαντικό για μένα είναι ότι μπορεί να σταθεί θεματικά δίπλα στο Pan’s Labyrinth ή The Devil’s Backbone, αυτή ήταν η ιδέα», εξήγησε ο Μεξικανός σκηνοθέτης υπενθυμίζοντας τις άλλες του ταινίες. «Μάς πήρε τόσο πολύ για να την κάνουμε, μεταξύ άλλων, γιατί θέλαμε να είναι θεματικά σχετική» πρόσθεσε.

Το τρέιλερ της ταινίας της Disney 


Ο Ντελ Τόρο διευκρίνισε ότι τα θέματα που ήθελε να εξερευνήσει στην ταινία ήταν η υπακοή, η ακεραιότητα και το να είσαι πιστός στον εαυτό σου, γι' αυτό και έκανε την ταινία στην περίοδο της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι.

«Υπακοή για μένα είναι όταν σου λένε να ακολουθήσεις κάτι, είτε σε θρησκευτικό είτε σε κοινωνικό επίπεδο, που δεν το καταλαβαίνεις, κι αυτό είναι μεγάλο λάθος. Η ανυπακοή με τη συνείδηση είναι πάντα η αρχή της σκέψης, της ψυχής και του εαυτού» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Όταν ήμουν εν ενεργεία Καθολικός, όχι όπως είμαι τώρα, σκεφτόμουν πού βρίσκεται η ανθρώπινη ψυχή — και βρίσκεται στην ελευθερία της επιλογής. Η επιλογή είναι να είσαι άνθρωπος», σημείωσε ο Ντελ Τόρο.

Πηγή: pagesix.com