«Γειτονιές στο Πιάτο»: Η γαστρονομική περιήγηση του Δημήτρη Σκαρμούτσου - Τι αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός του skai.gr

Κάθε Κυριακή στις 17.45 στον ΣΚΑΪ

Κάθε εβδομάδα μας ταξιδεύει και σε μία άλλη γειτονιά της Αθήνας, μας ξεναγεί στα πιο ψαγμένα μαγαζιά και μας συστήνει προσωπικότητες και γεύσεις που αξίζουν να γνωρίσουμε. Αυτό την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος κάνει τη δική του γαστρονομική περιήγηση στην περιοχή του Ζωγράφου. Το skai.gr βρέθηκε στα γυρίσματα της εκπομπής «Γειτονιές στο Πιάτο» για να σας μεταφέρουμε όλη τη... γεύση και τις μυρωδιές της συγκεκριμένης Γειτονιάς.

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος με όλη την ομάδα της εκπομπής βρίσκονται στην περιοχή από νωρίς. Πριν από κάθε γύρισμα, γίνεται μία μεγάλη συζήτηση με τον εκάστοτε καταστηματάρχη ή μάγειρα. Σημασία έχει να αναδειχθούν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν μία γεύση ή ένα κατάστημα ξεχωριστό.

Τα πρωτότυπα υλικά και οι παραδοσιακές τεχνικές είναι εκείνα που φαίνονται πάντα να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του σεφ που αγαπημένη του συνήθεια είναι να μπαίνει μέσα στις κουζίνες για να βλέπει τη διαδικασία από πρώτο χέρι. Όντας και ο ίδιος επαγγελματίας του χώρου της εστίασης γνωρίζει πολύ καλά τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα τέτοιο εγχείρημα, τα άγχη, τις προσδοκίες και τα όνειρα αυτών των ανθρώπων. Μιλούν την ίδια γλώσσα, επικοινωνούν με τα μάτια και τα αστεία δεν σταματούν ποτέ.

Δείτε όσα αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός μας από τα γυρίσματα: 

γειτονιές στο πιάτο

γειτονιές στο πιάτο

γειτονιές στο πιάτο

Πηγή: skai.gr