Eurovision 2022: Ρώσοι χάκερς απειλούν με σαμποτάζ στις ψήφους για να μην νικήσει η Ουκρανία

Ρώσοι χάκερ φαίνεται πως απειλούν την συμμετοχή της Ουκρανίας στην Eurovision.

Σύμφωνα με την DailyMail  η ομάδα χάκερ «Killnet», υποστηρικτές του Βλαντιμίρ Πούτιν με μεγάλη δραστηριότητα στο διαδίκτυο, θέλει να σαμποτάρει τη διαδικασία ψηφοφορίας της Eurovision ώστε να μην αναδειχθεί νικήτρια η Ουκρανία, η οποία και εκτιμάται ως το απόλυτο φαβορί για την νίκη.

Σε επίσημη ανάρτηση της ομάδας χάκερ στο Telegram, αναφέρεται: «Δεν μπορείς να ψηφίσεις διαδικτυακά. Ίσως να φταίει η επίθεσή μας στο DDOS».

Σε κάθε περίπτωση, εκπρόσωπος της Eurovision ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να καταφέρει κάποιος να «εισβάλλει» στο σύστημα ψηφοφορίας της διοργάνωσης.

«Κάθε χρόνο το σύστημα ψηφοφορίας του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision έχει ένα ευρύ φάσμα μέτρων ασφαλείας για την προστασία της συμμετοχής του κοινού, από εξωτερικές επιρροές. Δεν έχει αλλάξει τίποτα φέτος», συνοψίζει.

Η Ουκρανία, που βρίσκεται στη δύνη του πολέμου μετά την ρωσική εισβολή συμμετέχει με το συγκρότημα Kalush Orchestra με το τραγούδι Stefania στον διαγωνισμό.

Προκρίθηκε στον τελικό του διαγωνισμού με την εμφάνιση της συμμετοχής επί σκηνής να αποθεώνεται από το κοινό.

«Το τραγούδι γράφτηκε πολύ πριν τον πόλεμο και ήταν αφιερωμένο στη μητέρα μου. Μετά την εισβολή και τον πόλεμο, πήρε άλλες διαστάσεις και πολύς κόσμος άρχισε να το ταυτίζει με την Ουκρανία ως μητέρα-πατρίδα. Είναι πια μέσα στην καρδιά πολλών Ουκρανών και έχει αυξηθεί σημαντικά η δημοφιλία και ο συμβολισμός του» είχε δηλώσει προ ημερών ο τραγουδιστής, Όλεχ Πσιουκ.

Σημειώνεται ότι, αν η Ουκρανία κερδίσει τη Eurovision, η Σουηδία έχει προσφερθεί να φιλοξενήσει τον διαγωνισμό, ώστε να μην πραγματοποιηθεί σε εμπόλεμη ζώνη.

Πηγή: skai.gr