«Καλή επιτυχία Aμάντα- Καλή επιτυχία Ελλάδα»: Viral οι ευχές της 101 ετών γιαγιάς της υποψήφιας στην Eurovision

Το πιο όμορφο δώρο από την εγγονή της, στα βαθιά της γεράματα, δηλ. τα 101 της χρόνια, πήρε η γιαγιά της Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord, που ζει στην πόλη των Ιωαννίνων.

Χθες της έστειλε την όμορφη ευχή της. Περίμενε με αγωνία να την δει στην τηλεόραση, να ερμηνεύει την δική της μπαλάντα.

Η Μαίρη Βαζάκα-Γεωργιάδη, μας υποδέχτηκε με χαμόγελο και μίλησε με υπερηφάνεια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη «μικρή της».

«Η Αμαντούλα είναι καλός, θετικός άνθρωπος», λέει με όση δύναμη μπορεί να έχει στα 101 της χρόνια. Η εγγονή μου συνεχίζει, «είναι σεμνή και ό,τι κάνει, το κάνει υπεύθυνα, σοβαρά, βγαίνει μέσα από την ψυχή της».

Η κ. Βαζάκα-Γεωργιάδη θυμάται πάντα την εγγονή της να ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες του σπιτιού και να τραγουδάει. Μάλιστα μας αποκαλύπτει, πως ήταν παιδί εργατικό και ως «μαθήτρια του Δημοτικού στη Νορβηγία, ήθελε το δικό της χαρτζιλίκι για τον κουμπαρά της, γι' αυτό το πρωί, πριν πάει στο σχολείο μοίραζε εφημερίδες και φυλλάδια κάτω από τις πόρτες».

Η κ. Γεωργιάδη, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, θυμάται τα παιδικά χρόνια της Αμάντας και του αδελφού της Λάμπρου, στα Ιωάννινα. Όπως μας λέει ασχολήθηκε πολύ με τα εγγόνια της, τα είχε ελεύθερα αλλά υπό επιτήρηση. Η οικογένεια Γεωργιάδη έφυγε για τη Νορβηγία, όταν η Αμάντα ήταν 3 ετών. Από τότε μέχρι σήμερα, επισκέπτεται τακτικά τα Γιάννενα, για να βλέπει την κ. Μαίρη, σε γιορτές και τα καλοκαίρια.

Η οικογένεια Γεωργιάδη είναι ιδιαίτερα γνωστή στα Ιωάννινα. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης έκανε σχετική ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέροντας τα εξής:

«Η Αμάντα Γεωργιάδη Tenfjord, με καταγωγή από τα Ιωάννινα, κόρη του μηχανικού κου Κωσταντίνου Γεωργιάδη, -τη γιαγιά της κα Μαίρη Βαζάκα την θυμάμαι δασκάλα στο Καπλάνειο και τον παππού της καθηγητή, τον Λάμπρο Γεωργιάδη, στη Ζωσιμαία Σχολή φιλόλογο- εκπροσωπεί την Ελλάδα με το τραγούδι της Die Together στον 66ο διαγωνισμό της Eurovision στο Τορίνο της Ιταλίας.

Η Αμάντα σπουδάζει Ιατρική στο πανεπιστήμιο του Trondheim της Νορβηγίας παράλληλα με τη μουσική της καριέρα. Καλή επιτυχία Αμάντα! Καλή επιτυχία Ελλάδα!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ