Επανασχεδιασμός του θρυλικού Orient Express: Μία νέα… «πρεσβεία» της γαλλικής πολυτέλειας – Βίντεο και φωτογραφίες

Το επανασχεδιασμένο τρένο θα εκκινήσει το 2025

Σε αποκλειστικό βίντεο παραγωγής του Dezeen, ο Maxime d'Angeac -γνωστός από συνεργασίες του με Hermès και Guerlain- αποκαλύπτει πώς ο επανασχεδιασμός τού εμβληματικού Orient Express έχει στόχο να δημιουργήσει «μία νέα πρεσβεία της γαλλικής πολυτέλειας».

Το πρώτο Orient Express σχεδιάστηκε πριν 140 χρόνια από τον Βέλγο πολιτικό μηχανικό Georges Nagelmackers. Η μοναδική φορά που επανασχεδιάστηκε ήταν το 1924. Ο επανασχεδιασμός του d' Angeac είναι ο πρώτος μετά από σχεδόν έναν αιώνα.

Το θρυλικό τρένο Orient Express

Το επανασχεδιασμένο τρένο θα εκκινήσει το 2025 και τα εσωτερικά των βαγονιών παρουσιάστηκαν στην έκθεση εικονικής πραγματικότητας «Orient Express Revelation» στο πλαίσιο της Εβδομάδας Τέχνης του Παρισιού (17-21 Οκτωβρίου). Η έκθεση θα ταξιδέψει στο Design Miami (30 Νοεμβρίου-4 Δεκεμβρίου).

«Έχουμε δύο εκδοχές του Orient Express» εξηγεί ο d' Angeac, στο βίντεο. «Μία το 1883 και μία εξαιρετικά διάσημη που μπορείτε να δείτε στις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και του Σίντνεϊ Λιούμετ, η οποία ήταν το Orient Express 1924. Από το 1924, δεν έγινε τίποτε, οπότε ξανακάναμε τα πάντα έπειτα από 100 χρόνια», προσθέτει.

Το θρυλικό τρένο Orient Express

«Αυτή είναι μία επανερμηνεία ενός θρυλικού τρένου, την ιδέα του οποίου συλλάβαμε ως μία νέα πρεσβεία της γαλλικής πολυτέλειας, εξυψωμένη από την τεχνογνωσία και τα ταλέντα των καλύτερων Γάλλων τεχνουργών», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Το θρυλικό τρένο Orient Express

Το θρυλικό τρένο Orient Express

Το θρυλικό τρένο Orient Express

Πηγή: skai.gr
TAGS: τρένο