Αποδοκιμασία για τη σειρά «Great Expectations» του BBC: Σκηνές σεξ χωρίς λόγο και «βρώμικη» γλώσσα

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για ορισμένους ήταν η σκηνή με τα γυμνά οπίσθια του κ. Πάμπλτσουκ, στην οποία τον δέρνει η νοικοκυρά, Γκάρτζερι, πάνω από ένα κρεβάτι

Οι θαυμαστές υπερασπίστηκαν την τελευταία προσαρμογή του BBC των «Μεγάλων Προσδοκιών», αφού η σειρά δέχτηκε επικρίσεις για τις αχρείαστες σκηνές σεξ και τη «βρώμικη» γλώσσα. 

Παρά το γεγονός ότι οι κριτικοί την αποδοκίμασαν, ορισμένοι θεατές συνεχίζουν να είναι ενθουσιασμένοι με τη σειρά, ενώ ένας από αυτούς δήλωσε ότι ο συγγραφέας Charles Dickens, ο οποίος έγραψε το μυθιστόρημα το 1861, θα το λάτρευε.

Οι σκληρές εικόνες σεξ που προβλήθηκαν, δεν άρεσαν σε ορισμένους θαυμαστές του βιβλίου, οι οποίοι κατακεραύνωσαν το BBC.

Η σειρά «Μεγάλες Προσδοκίες»

Το σενάριο υπογράφει ο δημιουργός του «Peaky Blinders», Stephen Knight, και στη σειρά πρωταγωνιστούν ο Fionn Whitehead ως Pip και η Olivia Colman ως Miss Havisham.

Ένας τηλεθεατής έγραψε στο Twitter: «Σε όλους αυτούς που γκρινιάζουν… Οι διασκευές των κλασικών έργων θα πρέπει να συμβαδίζουν με την εποχή τους. Σκοτεινό, ανησυχητικό... Ο Ντίκενς θα το λάτρευε».

Με τη σειρά του ένας άλλος χρήστης έγραψε: «Το ‘’Great Expectations’’ είναι εξαιρετικό. Επιπλέον, πιστεύω ότι ο Ντίκενς θα το ενέκρινε. Η ανανέωση και οι αλλαγές έγιναν για να ταιριάζει με την εποχή, αλλά ταυτόχρονα μεταφέρει το ίδιο ουσιαστικό μήνυμα».

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν η σκηνή με τα γυμνά οπίσθια του κ. Πάμπλτσουκ, στην οποία τον δέρνει η νοικοκυρά, Γκάρτζερι, πάνω από ένα κρεβάτι.

Εξηγώντας την απόφαση να εξωραΐσει την ιστορία, ο Knight είπε ότι προσπάθησε να «φανταστεί "αν ο Ντίκενς έγραφε την ιστορία τώρα και είχε την ελευθερία να πάει σε αυτά, τα πιο σκοτεινά μέρη, τι θα έκανε;"».

Ωστόσο, η Dickens Fellowship, μια παγκόσμια ένωση ανθρώπων που μοιράζονται το ενδιαφέρον για τη ζωή και τα έργα του κλασικού συγγραφέα, κατηγόρησε τον Knight για «ανειλικρίνεια».

Ο επίτιμος γενικός γραμματέας Paul Graham υποστήριξε ότι ο Knight απλώς εξωραΐζει την ιστορία για να αυξήσει την τηλεθέαση, προσθέτοντας ότι η εξήγηση του Knight ήταν γελοία. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FX Networks (@fxnetworks)

Πηγή: skai.gr
TAGS: Σειρά