Αναψυκτικά, όπλα και η απέραντη μοναξιά του Ίλον Μασκ – Το κομοδίνο του είναι η απόδειξη…

Η μικρή συλλογή του Μασκ στο κομοδίνο μοιάζει να συμβολίζει έναν χαμένο, μοναχικό άνθρωπο

Αν κάποιος επρόκειτο να προσφέρει τις νυχτερινές του συνήθειες, για να τις ξεδιαλύνει ολόκληρο το διαδίκτυο, αυτός θα ήταν ο Ίλον Μασκ. Ο ναρκισσισμός του ανθρώπου δεν έχει όρια. 

Έτσι, λοιπόν, τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου, ο Ίλον αποφάσισε να «ανεβάσει» στο Twitter μια φωτογραφία του κομοδίνου του, στο οποίο βρίσκονταν όχι λιγότερα από δύο όπλα, τέσσερα ανοιχτά κουτιά Coca-Cola χωρίς καφεΐνη, ένας πίνακας με τον Τζορτζ Ουάσινγκτον να διασχίζει τον ποταμό Delaware και ένα αρχαίο όπλο. Τυπικά πράγματα δισεκατομμυριούχων, υποθέτουμε… 

Τι προσπαθεί να μας πει ο Μασκ με αυτή τη φωτογραφία; Ίσως πιστεύει ότι η κατανάλωση άφθονων ποσοτήτων ανθρακούχων ποτών με ασπαρτάμη είναι η επιτομή ενός φιλόδοξου τρόπου ζωής. Ίσως πάλι πιστεύει ότι το να κοιμάται με ένα μίνι οπλοστάσιο δίπλα στο κεφάλι του, τον κάνει να φαίνεται σκληρός. 

Εξάλλου, τι είναι πιο δύσκολο από το να είσαι σε απόσταση αναπνοής από ένα όπλο σε περίπτωση που κάποιος φανταστικός εισβολέας καταφέρει να μπει με κάποιο τρόπο στο φρούριο της μοναξιάς σου; 

Όπως και να έχει, δεν ξεγελάει κανέναν. Φωνάζει: «Σας παρακαλώ, είμαι τόσο μόνος. Δώστε μου προσοχή». 

Το κομοδίνο του Ίλον Μασκ είναι περισσότερο μια κραυγή για παρέα, παρά μια ισχυρή επίδειξη macho άνδρα. 

Σύμφωνα με το lifestyle brand Free Range American -που καλύπτει ιστορίες που «εμπνέουν το αμερικανικό όνειρο» - το μαύρο περίστροφο είναι ένα απλό παιχνίδι. Πρόκειται, προφανώς, για ένα μη λειτουργικό περίστροφο Diamondback.357, ένα «φανταστικό φουτουριστικό όπλο», που εμφανίζεται σε βιντεοπαιχνίδια. 

Ωστόσο, ο Μασκ φαίνεται να έχει τουλάχιστον ένα γνήσιο όπλο για να του κρατάει συντροφιά στον ύπνο του. Φαίνεται να έχει, εντελώς τυχαία, ένα vajra στο κομοδίνο του. Το vajra είναι ένα μικρό μεταλλικό ρόπαλο, που περιγράφεται ως το όπλο του ινδουιστικού θεού Indra. 

Γιατί το έχει ο Μασκ; Ίσως το χρησιμοποιεί ως βαρίδι για χαρτιά. Ή παίζει μ' αυτό όταν βαριέται να κάνει άνω-κάτω το Twitter. 

Η μικρή συλλογή του Μασκ στο κομοδίνο μοιάζει να συμβολίζει έναν χαμένο, μοναχικό άνθρωπο. Όπλα που δεν λειτουργούν. Μια τυχαία αντίκα. Ένας εθισμός στην Coca-Cola. Είναι ένα συνονθύλευμα αντικειμένων, που φανερώνουν τη μοναξιά του πιο ισχυρού άνδρα στον κόσμο... 

Πηγή: skai.gr