Άμπερ Χερντ: Ο Τζόνι Ντεπ «απείλησε να με σκοτώσει πολλές φορές»

Ο Τζόνι Ντεπ «απείλησε να με σκοτώσει πολλές φορές» υποστήριξε τη Δευτέρα η πρώην σύζυγός του Άμπερ Χερντ. «Είναι πολύ καλός στη χειραγώγηση των ανθρώπων», είπε η ηθοποιός ισχυριζόμενη ότι ο Ντεπ ήταν βίαιος και φοβόταν για τη ζωή της.

Ο Ντεπ 57 ετών, μήνυσε τη βρετανική εφημερίδα Sun για ένα δημοσίευμά της που ανέφερε ότι βιαιοπραγούσε κατά της τότε γυναίκας του - αλλά η εφημερίδα υποστηρίζει ότι είναι ακριβές. Ο ηθοποιός απορρίπτει και τους 14 ισχυρισμούς για ενδοοικογενειακή βία στους οποίους στηρίζεται η εφημερίδα. 

Η Χερντ κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου κατά τη 10η ημέρα εκδίκασης της υπόθεσης ενώ κατέθεσε και γραπτή δήλωση.  Σε αυτή, κατηγορεί τον Ντεπ για λεκτική και σωματική κακοποίηση, όπως φωνές και απειλές, χαστούκια, κλωτσιές, στραγγαλισμό, καθώς και «εξαιρετικά εκφοβιστική συμπεριφορά». «Μερικά περιστατικά ήταν τόσο σοβαρά που φοβόμουν ότι θα με σκότωνε, είτε σκόπιμα είτε απλώς χάνοντας τον έλεγχο» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Η ηθοποιός ανέφερε ακόμα ότι ο τέως σύζυγός της έχει «μοναδική ικανότητα να χρησιμοποιεί το χάρισμα του για να μεταφέρει μια συγκεκριμένη εντύπωση της πραγματικότητας» και «είναι πολύ καλός στη χειραγώγηση ανθρώπων».

To "τέρας"

«Συχνά κατηγορούσε για όλες τις ενέργειές τον ‘’άλλο εαυτό του’’, τον οποίο συχνά ονόμαζε "το τέρας"». «Θα μιλούσε για αυτό (το τέρας) σαν να ήταν άλλο άτομο ή προσωπικότητα, και σα να μην έκανε ο ίδιος όλα αυτά τα πράγματα». 

Είπε στην αρχή της σχέσης τους, ότι ήταν «έντονα στοργικός, ζεστός και γοητευτικός» και ένιωθε σαν να «είχε ραντεβού με έναν βασιλιά». «Όταν ο Τζόνι σας δίνει την προσοχή του, με όλη του την ένταση και το σκοτάδι του, ήταν κάτι που δεν είχα ξαναζήσει ποτέ». 

«Όταν λέω ότι ήταν σκοτεινός, είχε έναν βίαιο και σκοτεινό τρόπο ομιλίας: τον τρόπο με τον οποίο μιλούσε για τη σχέση μας ότι είναι ‘’νεκρή ή ζωντανή’’ και ότι ο θάνατος ήταν ο μόνος τρόπος εξόδου από τη σχέση».

Η Χερντ ισχυρίστηκε ότι ο ηθοποιός «λειτουργεί από μηδενική ευθύνη» και είναι σπάνιο να  του πει κάποιος όχι. «Προσπάθησα, αλλά δεν πήγε καλά», είπε.

Δήλωσε επίσης ότι σκέφτηκε ότι θα μπορούσε να «διορθώσει τον Τζόνι», λέγοντας: «Νόμιζα ότι θα μπορούσε να γίνει καλύτερος και ότι θα γινόταν, και το ήθελα πάρα πολύ μέχρι τέλους». «Μετά από αλλεπάλληλα βίαια επεισόδια, η ομάδα του προσπαθούσε να με πείσει να μείνω μαζί του ή να επιστρέψω, συχνά μου έλεγε ότι λυπάται και ότι θα ‘’καθαρίσει’’ για μένα (αποτοξινωθεί από ναρκωτικά όπως η οξυκωδόνη). Νομίζω ότι έμεινα όχι μόνο επειδή είχα την ελπίδα να ‘’καθαρίσει’’ και να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά και λόγω της ευθύνης που ένιωσα, καθώς μού έλεγαν ότι ήμουν αυτή που του έδινα κίνητρο και τον βοηθούσα να ‘’καθαρίσει’’». 
 

Πηγή: skai.gr