Κλείσιμο

Δίκη Ντεπ-Χερντ: Τι κατέθεσαν οι πρώην του Ντεπ στο δικαστήριο

Οι πρώην σύντροφοι του Τζόνι Ντεπ, Γουαϊνόνα Ράιντερ και Βανέσα Παραντί κατέθεσαν ενώπιον του δικαστηρίου υπέρ του και χαρακτήρισαν τους ισχυρισμούς της Άμπερ Χερντ για ενδοοικογενειακή βία ως κάτι «αδύνατο να πιστέψουμε».

Και οι δύο είπαν ότι οι ισχυρισμοί ήταν «φρικτοί» και «εξωφρενικοί» και ότι ο Ντεπ «δεν ήταν ποτέ βίαιος ή καταχρηστικός» σε εκείνες.

Αναμένεται να παράσχουν και αποδεικτικά στοιχεία προς υποστήριξη του ισχυρισμού δυσφήμισης του 57χρονου εναντίον της The Sun αυτήν την εβδομάδα.

Η Ράιντερ, που πρωταγωνίστησε με τον Ντεπ στην ταινία «Ψαλιδοχέρης», είπε ότι η εμπειρία της με τον ηθοποιό των Πειρατών της Καραϊβικής ήταν «εντελώς διαφορετική» από αυτήν της Χερντ. Είπε μάλιστα ότι βρήκε τους «φρικτούς» ισχυρισμούς και «αδύνατον να τους πιστέψει».

Η ηθοποιός, που ήταν σε σχέση με τον Ντεπ στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είπε στη δήλωσή της: «Ήξερα τον Τζόνι πολύ καλά χρόνια πριν. Ήμασταν ζευγάρι για τέσσερα χρόνια, και τον θεωρώ ως τον καλύτερο μου φίλο και τόσο  κοντά μου σαν μέλος της οικογένειάς μου.

«Θεωρώ τη σχέση μας ως μία από τις πιο σημαντικές σχέσεις της ζωής μου. Καταλαβαίνω ότι είναι πολύ σημαντικό να μιλάω από τη δική μου εμπειρία, καθώς προφανώς δεν ήμουν εκεί κατά τη διάρκεια του γάμου του με την Άμπερ, αλλά, από την εμπειρία μου, η οποία ήταν εντελώς διαφορετική, ήμουν απόλυτα σοκαρισμένη, μπερδεμένη και αναστατωμένη όταν άκουσα τις κατηγορίες εναντίον του. Η ιδέα ότι είναι απίστευτα βίαιο άτομο είναι εντελώς μακριά από τον Τζόνι που γνώριζα και αγαπούσα. Δεν μπορώ να κατανοήσω αυτές τις κατηγορίες. Δεν ήταν ποτέ, ποτέ βίαιος απέναντί μου. Δε με κακομεταχειρίστηκς ποτέ μα ποτέ. Ποτέ δεν ήταν βίαιος ή καταπιεστικός απέναντι σε κανέναν.»

Η Ράιντερ προσέθεσε: «Τον γνωρίζω αληθινά και ειλικρινά μόνο ως έναν πολύ καλό άνθρωπο - έναν απίστευτα στοργικό, εξαιρετικά τρυφερό άντρα που ήταν πολύ προστατευτικός προς μένα και τους ανθρώπους που αγαπά και ένιωσα τόσο πολύ, πολύ ασφαλής μαζί του».

Η Παραντί, η οποία ήταν σε σχέση με τον Τζόνι Ντεπ για 14 χρόνια και έχει δύο παιδιά μαζί του, είπε ότι τον γνωρίζει για περισσότερα από 25 χρόνια και τον περιέγραψε ως «ένα ευγενικό, προσεκτικό, γενναιόδωρο και μη βίαιο άτομο και πατέρα» .

Είπε: «Στους κινηματογραφικούς κύκλους οι ηθοποιοί, σκηνοθέτες και ολόκληρα συνεργεία τον λατρεύουν επειδή είναι ταπεινός και τους σέβεται όλους και είναι, επίσης, ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς που έχουμε δει».

Αναφερόμενη στους ισχυρισμούς της Χερντ, η Παραντί είπε: «Δεν μοιάζει με τον αληθινό Τζόνι που γνωρίζω και, από την προσωπική μου εμπειρία πολλών ετών, μπορώ να πω ότι δεν ήταν ποτέ βίαιος ή με κακοποιούσε. Έχω δει ότι αυτές οι εξωφρενικές δηλώσεις ήταν πραγματικά ενοχλητικές και επίσης προκάλεσαν ζημιά στην καριέρα του, επειδή δυστυχώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να πιστεύουν αυτά τα ψεύτικα γεγονότα. Αυτό είναι τόσο ενοχλητικό, καθώς έχει βοηθήσει τόσα πολλά άτομα στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή, με καλοσύνη και γενναιοδωρία.»

Ράιντερ και Παραντί αναμένονταν να εμφανιστούν μέσω βίντεοκλήσης, αλλά η νομική ομάδα του Ντεπ αποφάσισε να μην τις καλέσει για να δώσει ζωντανά αποδεικτικά στοιχεία.
 

Πηγή: Independent