Κλείσιμο

«Αγόρια στο ντους»: Τι απαντά ο σκηνοθέτης για την προβολή της ταινίας σε σχολείο

«Στηρίζουμε απερίφραστα την απόφαση της δασκάλας να χρησιμοποιήσει την ταινία στη σχολική αίθουσα», αναφέρει ο Σουηδός σκηνοθέτης, Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ 

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση μίας δασκάλας δημοτικού σχολείου της Αττικής να δείξει το (μεταξύ άλλων βραβευμένο ως το καλύτερο ευρωπαϊκό φιλμ για παιδιά) «Αγόρια στο Ντους» στους μαθητές της τάξης της.

Η κατάσταση, μάλιστα, προχώρησε, με τους γονείς ενός μαθητή να κινούνται νομικά, ζητώντας από τη διεύθυνση του σχολείου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας, όσο και από το Υπουργείο Παιδείας, να διαπιστωθεί, αν η ταινία ήταν εγκεκριμένη για προβολή στο πλαίσιο του σχολείου.

Στην πραγματικότητα η ταινία, του Σουηδού σκηνοθέτη, Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ, όχι μόνο δεν είναι ερωτική, αλλά έχει αποσπάσει σειρά βραβείων – ανάμεσά τους και το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας Μικρού Μήκους για Παιδιά από την Ευρωπαϊκή Ένωση Κινηματογράφου για Παιδιά (ECFA) το 2022 – ενώ θεωρείται κατάλληλη για ηλικίες από 11 έως 18 ετών.

O Σουηδός σκηνοθέτης, Κρίστιαν Ζέτερμπεργκ

Πρωταγωνιστές της ταινίας μικρού μήκους, διάρκειας μόλις 9 λεπτών, είναι δύο νεαρά αγόρια που αναγκάζονται από μικρή ηλικία να «αποδείξουν» τον ανδρισμό τους.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr