Βρέθηκε σπάνιος πίνακας του Pieter Brueghel – Ήταν κρεμασμένος πίσω από την πόρτα ενός σπιτιού στη Γαλλία!

Η αξία του πίνακα αγγίζει τα 800.000 ευρώ και είναι μια εκδοχή του «L'Avocat du village»

Ένας σπάνιος πίνακας του Πίτερ Μπρίγκελ του νεότερου βρέθηκε κρεμασμένος πίσω από μια πόρτα σπιτιού στη βόρεια Γαλλία. Το «εξαιρετικό» έργο», όπως χαρακτηρίζεται βρισκόταν στην ίδια οικογένεια από το 1900.

Με ύψος 112 εκατοστά, πλάτος 184 εκατοστά και αξία έως και 800.000 ευρώ, το σπάνιο έργο είναι μια εκδοχή του «L'Avocat du village» (Ο δικηγόρος του χωριού), ένα θέμα που ο Μπρίγκελ αναπαρήγαγε έως και 90 φορές. Πιστεύεται ότι ζωγραφίστηκε μεταξύ 1615 και 1617.

Ο Malo de Lussac του οίκου δημοπρασιών Daguerre Val de Loire, που βρήκε τον πίνακα κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης εκτίμησης που ζήτησε η οικογένεια, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία της, δήλωσε ότι δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που βρήκε.

«Είναι από εκείνα τα μοναδικά ευρήματα που συμβαίνουν μια φορά στην καριέρα σου. Είναι ένας πολύ ασυνήθιστος πίνακας όσον αφορά το μέγεθος και το γεγονός ότι βρίσκεται σε εξαιρετικά καλή κατάσταση», δήλωσε ο De Lussac.

Ο Πίτερ Μπρίγκελ ο νεότερος, γεννήθηκε στις Βρυξέλλες και ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Ολλανδού και Φλαμανδού ζωγράφου της Αναγέννησης του 16ου αιώνα Πίτερ Μπρίγκελ του πρεσβύτερου. Ο μικρότερος αδελφός του Γιαν ήταν επίσης ζωγράφος.

Σύμφωνα με τον «Guardian» το μοναδικό έργο θα πωληθεί στον οίκο δημοπρασιών Drouot στο Παρίσι συνοδευόμενος από πιστοποιητικό γνησιότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ