Η αγάπη του Charles Dickens για το ιταλικό κρασί - Έδινε 15.000 στερλίνες, γιατί ως γνωστόν... «οίνος ευφραίνει καρδίαν»

Ο Άγγλος μυθιστοριογράφος γνώριζε πολύ καλά το ιταλικό κρασί

Μία επιστολή ενός από τους πιο εμβληματικούς συγγραφείς του παγκόσμιου λογοτεχνικού τοπίου, του Καρόλου Ντίκενς, βγήκε σε δημοπρασία με τιμή εκτίμησης πάνω από 2.300 ευρώ. Πρόκειται για ένα σημείωμα του 1845 προς τον εισαγωγέα κρασιού του Λονδίνου Τζέιμς Λίβερμορ (James Livermore), στο οποίο ο συγγραφέας αναφέρει: «Μου έστειλαν ένα βαρέλι με ιταλικό κρασί από την Καρράρα. Και θέλω να έχετε την καλοσύνη να στείλετε αύριο το πρωί κάποιον να το εμφιαλώσει. Φαίνεται ότι υπήρχε μία παλιά τρύπα στο βαρέλι και δεκατρία γαλόνια έχουν χυθεί! Θέλω, λοιπόν, να φροντίσω για τo υπόλοιπo, χωρίς καθυστέρηση».

Ο Charles Dickens

Σύμφωνα με τους Times, μετά από περίπου δύο εβδομάδες, ο Ντίκενς πλήρωσε 20 στερλίνες στον έμπορο κρασιού.

Η πιστολή του Charles Dickens

Σημειώνεται, ότι ο εκδότης του βιβλίου «The Charles Dickens Letters Project», Λεόν Λίτβακ, δήλωσε ότι ο συγγραφέας «γνώρισε πολύ καλά» το ιταλικό κρασί από μία επίσκεψή του στη Ιταλία. Έμεινε για έναν χρόνο σε διάφορες περιοχές, μεταξύ αυτών και στην Καρράρα, όπου καλλιεργείται κυρίως το Vermentino Nero (μία ποικιλία ερυθρού κρασιού). Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Άγγλος μυθιστοριογράφος φέρεται να ξόδευε 15.000 στερλίνες τον χρόνο για κρασί, ποσό που ισοδυναμεί με περίπου 2 εκατ. στερλίνες σήμερα.

Φωτογραφία εποχής για το κρασί

Πηγή: skai.gr
TAGS: κρασί