Κλείσιμο

Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023: Η φαντασμαγορική τελετή έναρξης - Δείτε φωτογραφίες

Η πόλη της Ελευσίνας βρίσκεται πλέον στον ρυθμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2023

Μπορεί οι έκτακτες καιρικές συνθήκες να απαγόρευσαν σήμερα την διαδρομή μιας από τις τέσσερις πομπές της Τελετής Έναρξης της Ελευσίνας Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2023, εκείνη της θαλάσσιας«Ιεράς» οδού, επέτρεψε όμως την εκκίνηση της χερσαίας Πομπής των Ημεροδρόμων από τον Κεραμεικό.

Ελευσινα

Η πόλη της Ελευσίνας βρίσκεται πλέον στον ρυθμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για το 2023.

Ελευσινα

Η πομπή ξεκίνησε στις 2:00 το μεσημέρι. το σημείο εκκίνησης τούς υποδέχτηκαν σε εορταστικό κλίμα, εθελοντές μαθητές σχολείων και η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Οι ημεροδρόμοι - διακεκριμένοι τριαθλητές, μαζί με αθλητές με αναπηρία και ερασιτέχνες δρομείς, έφτασαν στις 4:00 το απόγευμα στην Ελευσίνα, αφού διένυσαν 21 χιλ. από την Ιερά Οδό, την λεωφόρο Αθηνών και την παλιά Εθνική οδό, σε μια διασύνδεση της Αθήνας με την Ελευσίνα.

Ελευσινα

Κατά τη διάρκεια της άφιξης των πομπών Νύμφες εμφανίζονταν αναπάντεχα, σε κινησιολογική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Ρήγου και ενδυματολογική της Όλγας Καραβερβέρη.

Ελευσινα

Η τρίτη πομπή ήρθε από την Ευρώπη. Η καλλιτεχνική ομάδα της Αμβέρσας TimeCircus, μαζί με το πλοίο ξηράς Landship, διένυσε πεζή 3.000 χλμ. σε 9 μήνες, στη μεγαλύτερη προσκυνηματική πομπή στην ιστορία της Ελευσίνας. Μαζί τους και τα τρία σκυλάκια της ομάδας, που συντρόφευσαν τους καλλιτέχνες σε όλη τη διαδρομή και σε όλες τις καιρικές συνθήκες που συνάντησαν στα διάφορα σημεία αυτής της ευρωπαϊκής διαδρομής.

Ελευσινα

Στο τέλος, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αποτέλεσαν μία ακόμη άτυπη πομπή. Ο κόσμος έχει κατακλύσει την παραλία, ζώντας κάθε στιγμή αυτής της μοναδικής εμπειρίας και διατηρώντας αμείωτο τον ενθουσιασμό του, καθώς η πόλη των αρχαίων Μυστηρίων για την «έλευση» της Περσεφόνης, βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Ελευσινα

Ελευσινα

Πηγή: skai.gr