Αφιέρωμα του ραδιοφωνικού σταθμού «France Culture» στην Ελευσίνα

Ο γαλλικός σταθμός «France Culture» αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της πολιτιστικής του εκπομπής "Soft Power" στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και ειδικότερα στα εγκαίνια της Ελευσίνας-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023

Με αφορμή τα εγκαίνια της Ελευσίνας-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023, ο γαλλικός σταθμός «France Culture» αφιέρωσε μεγάλο τμήμα της πολιτιστικής του εκπομπής "Soft Power" στον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό και ειδικότερα στην Ελευσίνα. Από ελληνικής πλευράς στην εκπομπή μίλησαν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Μιχαήλ Μαρμαρινός, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης και η πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Έλλυ Ανδριοπούλου.

Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός αναφέρθηκε στον ρόλο της πόλης στην Αρχαία Ελλάδα, υπογραμμίζοντας πως έχοντας υπάρξει διάσημο κέντρο κατά την Αρχαιότητα και βιομηχανική πόλη για εκατό χρόνια στη σύγχρονη εποχή, «η Ελευσίνα είναι έτοιμη να περάσει στην επόμενη φάση που είναι η αξιοποίηση της δυναμικής της με όχημα τον πολιτισμό».

Επίσης ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης υποδέχθηκε την εκπομπή στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης. "Η Ελλάδα διαθέτει πλούσια και σημαντική πολιτιστική κληρονομιά που είναι ελληνική, ευρωπαϊκή και παγκόσμια και είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό και κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να την προστατεύσουμε να την μοιραστούμε και να την αναπτύξουμε. Αυτό δεν μας εμποδίσει να επενδύσουμε στη σύγχρονη τέχνη" ανέφερε μεταξύ άλλων. 

Πηγή: skai.gr