Ταινιόραμα: Επέστρεψε στο Άστυ και προβάλλει δύο ταινίες την ημέρα!

Φέτος, θα διαρκέσει από τις 25 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου και για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες θα προσφέρει 2 ταινίες την ημέρα

Το Ταινιόραμα αποτελεί πια θεσμό για τον κινηματογράφο Άστυ, που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή και για έναν ολόκληρο μήνα, δίνει την ευκαιρία στους θεατές να απολαύσουν παλιές και νέες ταινίες με ένα ενιαίο εισιτήριο. Φέτος, θα διαρκέσει από τις 25 Μαΐου έως τις 21 Ιουνίου και για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες θα προσφέρει 2 ταινίες την ημέρα με ένα ενιαίο εισιτήριο αξίας 5 ευρώ!

Σε μια χρονιά που αποδείχθηκε δύσκολη για συγκεκριμένα σινεμά του κέντρου – το Άστορ και το Ιντεάλ – και, αν και ήδη τα θερινά έχουν ανοίξει τις πόρτες τους, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κλειστούς κινηματογράφους που εξακολουθούν να βάζουν τα δυνατά τους για να μας φέρουν τις καλύτερες ταινίες – νέες και παλιές.

Στο φετινό Ταινιόραμα περιλαμβάνονται καινούριες ταινίες που βραβεύτηκαν στα μεγαλύτερα κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου αλλά και οι κλασικές σινεφίλ επιλογές που δεν συναντάς εύκολα στην μεγάλη οθόνη. Μάλιστα, όποιες ταινίες βρέθηκαν σε φιλμ, πρόκειται να προβληθούν με την παραδοσιακή μηχανή προβολής με μπομπίνες!

Το Ταινιόραμα

 Δευτέρα 29/05

  • «Pietà» του Kim Ki-duk

Πλοκή: Ένας τοκογλύφος θα προσπαθήσει να ξεφύγει από τη βίαιη ζωή που κάνει όταν θα εμφανιστεί μια γυναίκα που ισχυρίζεται πως είναι η μητέρα του. Ο συχνά αμφιλεγόμενος Κορεάτης σκηνοθέτης, Kim Ki-duk, είχε λάβει για αυτή του την ταινία τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2012.

  • «Dogville» του Lars von Trier

Πλοκή: Η Grace, μια γυναίκα που την κυνηγάει μια ομάδα γκάνγκστερ, βρίσκει καταφύγιο σε μια μικρή πόλη, που όμως για να την κρατήσει της ζητά ως αντάλλαγμα την σκληρή δουλειά της.

Το αριστούργημα του Lars von Trier, είναι εξολοκλήρου γυρισμένο πάνω σε μια θεατρική σκηνή με εξόφθαλμα σκηνικά θεάτρου. Πρόκειται για την πρώτη ταινία της μη ολοκληρωμένης τριλογίας του με τίτλο «USA – Land of Opportunities». Πρωταγωνιστεί η Nicole Kidman.

 Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr