Κλείσιμο

Η Toyota αναβαθμίζει το εργοστάσιό της στην Τουρκία

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε αυτό το εργοστάσιο θα κατασκευάζεται η δεύτερη γενιά του Toyota C-HR, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις

Το εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτων της Toyota στην Τουρκία (Toyota Motor Manufacturing Turkey), θα γίνει το πρώτο εργοστάσιο της ιαπωνικής μάρκας στην Ευρώπη που θα παράγει plug-in-υβριδικά οχήματα και μπαταρίες.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, σε αυτό το εργοστάσιο θα κατασκευάζεται η δεύτερη γενιά του Toyota C-HR, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε υβριδικές και plug-in υβριδικές εκδόσεις. Το νέο Toyota C-HR θα είναι επίσης το πρώτο plug-in υβριδικό επιβατικό αυτοκίνητο που θα παράγεται στην Τουρκία.

Παράλληλα, με τη γραμμή παραγωγής οχημάτων, σε αυτό το εργοστάσιο, θα κατασκευαστεί μια νέα γραμμή συναρμολόγησης μπαταριών plug-in, παραγωγικότητας 75.000 μονάδων ετησίως. Η συναρμολόγηση υβριδικών μπαταριών plug-in θα ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2023, δημιουργώντας περίπου 60 νέες θέσεις εργασίας, αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση.

Η δημιουργία της γραμμής συναρμολόγησης μπαταριών στο αποτελεί στρατηγικό ορόσημο για τον μετασχηματισμό της ηλεκτροκίνησης της Toyota και θα υποστηρίξει επίσης άλλα εργοστάσια της Toyota στην Ευρώπη στο μέλλον με ανθρώπινο δυναμικό και τεχνογνωσία.

Η συνολική επένδυση για αυτό το έργο θα είναι περίπου 317 εκατ. ευρώ, ανεβάζοντας τη συνολική επένδυση στο εργοστάσιο σε περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Στο πλαίσιο της επένδυσης, θα βελτιωθεί η γραμμή παραγωγής για να ανταποκριθεί στις μελλοντικές απαιτήσεις ποικιλομορφίας και ευελιξίας της παραγωγής - βασικός παράγοντας στη στρατηγική επιχειρηματικής βιωσιμότητας της Toyota Europe.

Η Toyota έχει δεσμευτεί να επιτύχει πλήρη ουδετερότητα άνθρακα στην Ευρώπη έως το 2040 και στοχεύει στην ουδετερότητα άνθρακα σε όλες τις εγκαταστάσεις παραγωγής της έως το 2030.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ