Κλείσιμο

Αυτοκίνητο: Το νέο Volkswagen ID.7 χρησιμοποιεί έξυπνο σύστημα κλιματισμού

Το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που διαθέτει ένα «έξυπνο» σύστημα ελέγχου τη ροής του αέρα και μάλιστα αντιδρά και σε φωνητικές εντολές

Το νέο ID.7, η Volkswagen χρησιμοποιεί ένα σύστημα κλιματισμού που ψύχει ή θερμαίνει ταχύτερα το εσωτερικό του αυτοκινήτου, πριν από την έναρξη μίας διαδρομής. Αυτό καθίσταται εφικτό χάρη στους ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αεραγωγούς που διανέμουν τον αέρα σε όλο το εσωτερικό του οχήματος, μόλις ο οδηγός πλησιάσει με το κλειδί.

Το εσωτερικό του οχήματος ψύχεται όταν επικρατούν υψηλές θερμοκρασίες και θερμαίνεται όταν το περιβάλλον είναι κρύο. Όταν οι επιβάτες κάθονται στο εσωτερικό, η ροή του αέρα μπορεί να στραφεί απευθείας στα σώματά τους ή να χρησιμοποιηθεί για τον έμμεσο κλιματισμό της καμπίνας, ανάλογα με τι προτιμήσεις.

Το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο της Volkswagen που διαθέτει ένα «έξυπνο» σύστημα ελέγχου τη ροής του αέρα και μάλιστα αντιδρά και σε φωνητικές εντολές. Η Volkswagen έδωσε μία πρώτη γεύση από το νέο ID.7 στη μεγαλύτερη Έκθεση Τεχνολογίας στον κόσμο (CES), στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, παρουσιάζοντας ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο όχημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ