Κλείσιμο

Γιάννης Ζαμπούκης υποψήφιος δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: Η άμεση επαφή μας την τελευταία τετραετία με τους δημότες διαμόρφωσε το πρόγραμμά μας

Ο Γιάννης Ζαμπούκης ζητά εκ νέου την ψήφο εμπιστοσύνης των δημοτών για τη συνέχιση ενός έργου του στο δήμο Αλεξανδρούπολης

Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τη βελτίωση της καθημερινότητας μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, της περαιτέρω ενίσχυσης της ασφάλειας των δημοτών και θωράκισης του Δήμου απέναντι στην κλιματική αλλαγή που επενδύει στον τουρισμό, την καινοτομία και τον πολιτισμό, ο νυν δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και επικεφαλής του συνδυασμού «Δήμος για Όλους. Πρώτα Εσύ!» Γιάννης Ζαμπούκης ζητά εκ νέου την ψήφο εμπιστοσύνης των δημοτών για τη συνέχιση ενός έργου που, όπως λέει, απέδειξε ότι μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο.

Ο κ. Ζαμπούκης ιεραρχεί το τρίπτυχο των προτεραιοτήτων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, εξηγείται πώς διαφοροποιείται το πρόγραμμα του συνδυασμού του έναντι των άλλων και μιλά για τις προκλήσεις μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Ζαμπούκη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Λαμπρινή Παπαδημητρίου:

- Θα μπορούσατε να ιεραρχήσετε τα τρία θέματα στην προγραμματική ατζέντα του συνδυασμού σας, η διευθέτηση των οποίων θα βελτιώσει την καθημερινότητα των πολιτών;

Ασφάλεια των δημοτών σε κάθε τους δραστηριότητα. Ενίσχυση της ανθεκτικότητας και θωράκισης του δήμου απέναντι στην κλιματική αλλαγή.

Βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων και της βιώσιμης κινητικότητας.

Επενδύουμε στον τουρισμό, την καινοτομία και τον πολιτισμό, με εκδηλώσεις ανοιχτές για όλους.

- Πώς διαφοροποιείται το πρόγραμμα του συνδυασμού σας από των άλλων συνδυασμών και πώς η υλοποίησή του θα αναδιαμορφώσει την Αλεξανδρούπολη;

Το πρόγραμμά μας διαμορφώθηκε από τους ανθρώπους του δήμου μας για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του δήμου μας. Στα τέσσερα χρόνια διοίκησής μας, η άμεση και καθημερινή επαφή με την τοπική κοινωνία είχε ως αποτέλεσμα να οικειοποιηθούμε τις ανάγκες και τα θέλω των συνδημοτών μας, να τα κάνουμε κτήμα μας και βάσει αυτών να σχεδιάσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Η εξασφαλισμένη χρηματοδότηση σπουδαίων και εμβληματικών έργων αλλά και η ωρίμανση μελετών για τη διασφάλιση χρηματοδοτικών εργαλείων, αποτελούν τα μέσα για την άμεση εφαρμογή του προγράμματός μας ως προς τις νέες υποδομές που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας. Παράλληλα, έχουμε αποδείξει ότι με μικρές μα καίριες παρεμβάσεις μπορούμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών μας και να αναβαθμίσουμε την ποιότητά της, όπως η δημιουργία νέων χώρων ψυχαγωγίας για παιδιά, τα πάρκα τσέπης, η δημοτική συγκοινωνία, το δίκτυο κοινόχρηστων ποδηλάτων, η διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, η διοργάνωση πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων, η άμεση εξυπηρέτηση των πολιτών, η προσβασιμότητα αλλά και η κοινωνική μέριμνα.

- Ποιες οι προκλήσεις που καλείται ν’ αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου σε επίπεδο ανάληψης δράσεων για την άμβλυνση των επιπτώσεών τους στους πολίτες;

Η πρωτοφανής σε ένταση, έκταση και διάρκεια πυρκαγιά του Αυγούστου, που έπληξε στο σύνολό του τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, υπογραμμίζει την ανάγκη οι πόλεις να γίνουν ανθεκτικές, τη στιγμή μάλιστα που η κλιματική κρίση γίνεται πιο απειλητική από ποτέ. Αυτό γίνεται προτεραιότητά μας και αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση στην οποία καλούμαστε να ανταποκριθούμε∙ η θωράκιση του Δήμου Αλεξανδρούπολης από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα και η αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας.

Από την πρώτη στιγμή μεριμνήσαμε για όλους τους συνδημότες μας που επλήγησαν άμεσα από την πυρκαγιά, ώστε να επανέλθουν όσον το δυνατό συντομότερο στην πρότερη κατάσταση. Η αποκατάσταση του Δημοτικού Σχολείου Παλαγίας αποτελεί τρανό παράδειγμα γρήγορων αντανακλαστικών και υγιούς συνεργασίας και με βάση αυτό το μοντέλο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε και σε ανάλογες περιπτώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ