Ζωντανός εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο αγνοούμενους στη Χαλκιδική

Η παραλία στο Ποσείδι Χαλκιδικής

Ο άντρας ηλικίας 30 ετών, βρέθηκε να κολυμπάει 14 μίλια νότια - νοτιοδυτικά της Κασσάνδρας και η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι σχετικά καλή.

Σώος εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο αγνοούμενους, που παρασύρθηκε χθες από θαλάσσια ρεύματα στο Ποσείδι της Χαλκιδικής, λίγο πριν τις 12:30 από φορτηγό πλοίο σημαίας Γιβραλτάρ στη Νέα Σκιώνη.

Ο άντρας ηλικίας 30 ετών, βρέθηκε να κολυμπάει 14 μίλια νότια - νοτιοδυτικά της Κασσάνδρας και η κατάσταση της υγείας του, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είναι σχετικά καλή.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και του δεύτερου αγνοούμενου τουρίστα, ηλικίας 28 ετών.

Σημειώνεται ότι οι δύο άντρες, ηλικίας 28 και 30 ετών, από τη Βόρεια Μακεδονία, οι οποίοι είχαν επισκεφθεί τη Χαλκιδική για διακοπές, κολυμπούσαν στη θάλασσα στην περιοχή «αμμόγλωσσα Μύτη», όταν παρασύρθηκαν από ρεύματα λόγω της κακοκαιρίας.

Μαζί τους ήταν και ένας 25χρονος φίλος τους, ο οποίος όμως κατάφερε να διασωθεί από το Λιμενικό Σώμα, που ξεκίνησε άμεσα μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν οι αρχές, οι οποίες με το πρώτο φως της ημέρας ξανάρχισαν τις έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, δύο σκάφη του Λιμενικού Σώματος, δύο παραπλέοντα σκάφη, ενώ στο χώρο για να βοηθήσουν τις έρευνες βρίσκονται ιδιωτικά μέσα και εθελοντές διασώστες.

Νωρίτερα, το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση: 

«Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Θεσσαλονίκης και Νέων Μουδανιών, για περιστατικό τριών αγνοούμενων λουόμενων, στη θαλάσσια περιοχή “ΠΟΣΕΙΔΙ” Χαλκιδικής.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησαν έρευνες στην εν λόγω περιοχή από δυο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και επτά παραπλέοντα πλοία από θαλάσσης, ενώ από αέρος επιχείρησε ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Στις έρευνες συμμετείχαν επίσης περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και εθελοντές διασώστες Ο.Φ.Κ.Α.Θ.

Περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Ν. Μουδανιών εντόπισε και περισυνέλεξε σώο, έναν 25χρονο εκ των τριών αγνοουμένων και τον μετέφερε στο αλιευτικό καταφύγιο “ΝΕΑΣ ΣΚΙΩΝΗΣ”, από όπου παρελήφθη από πλήρωμα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής για παροχή ιατρικής περίθαλψης».

Πηγή: skai.gr