Ρωσικό μπαράζ βομβαρδισμών την νύχτα στην Ουκρανία - Περισσότεροι από 20 τραυματίες (βίντεο)

Επίθεση με drones και βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο και αλλού, λίγες ώρες προτού επαναληφθούν οι αμερικανοουκρανικές συνομιλίες στην Ελβετία

ukraine

Η Ρωσία εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Ουκρανίας στη διάρκεια της νύκτας με drones και βαλλιστικούς πυραύλους προκαλώντας τον τραυματισμό περισσότερων από 20 ανθρώπων και ζημιές σε κτίρια κατοικιών στο Κίεβο και σε ανατολικές και νότιες επαρχίες της χώρας, λίγες ώρες προτού επαναληφθούν οι αμερικανοουκρανικές συνομιλίες στην Ελβετία με στόχο τον τερματισμό του πολέμου.

Συνολικά,. η Μόσχαα εξαπέλυσε 420 μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και 39 πυραύλους για να επιτεθεί στον ενεργειακό τομέα της Ουκρανίας και άλλες κρίσιμης σημασίας υποδομές στη διάρκεια της νύχτας σήμερα, δήλωσε ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι δεκάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, τραυματίστηκαν και ζημιές καταγράφηκαν σε οκτώ ουκρανικές περιφέρειες.

Οι δυνάμεις της Μόσχας στοχοθέτησαν επίσης υποδομές αερίου στην περιφέρεια Πολτάβα και υποσταθμούς ηλεκτρικής ενέργειας στις περιφέρειες Κιέβου και Ντνίπρο, δήλωσε.

Πολλές εκρήξεις ακούστηκαν στη διάρκεια της νύκτας στο Κίεβο. Από την επίθεση επλήγησαν τρεις συνοικίες, ανέφερε τα ξημερώματα ο Βιτάλι Κλίτσκο, δήμαρχος του Κιέβου στο Telegram. Όπως σημείωσε ο Κλίτσκο, συντρίμμια προκάλεσαν ζημιές σε εννιαώροφο κτίριο κατοικιών, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Το Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά, έγινε στόχος βαλλιστικών πυραύλων και drones, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Ίχορ Τερέχοβ, κάνοντας λόγο για εκρήξεις.

Ο κυβερνήτης της ομώνυμης επαρχίας Όλεχ Σινεχούμποφ έγραψε στο Telegram ότι τουλάχιστον 14 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα 7χρονο αγόρι, ενώ πρόσθεσε ότι η πόλη δέχθηκε επίθεση με δύο πυραύλους και 17 drones.

Στη Ζαπορίζια, στα νοτιοαναοτολικά, τραυματίστηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι, σύμφωνα με τον Ιβάν Φεντόροφ, επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης. Ο ίδιος διευκρίνισε ότι περισσότερες από 500 κατοικίες δεν έχουν θέρμανση και 19 πολυκατοικίες έχουν υποστεί ζημιές.

Ο Φεντόροφ ανήρτησε φωτογραφίες από σπίτια με τρύπες στους τοίχους και κατεστραμμένα καταστήματα.

Στην κεντρική Ουκρανία, στην Κρίβι Ριχ, δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε ρωσική επίθεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, τον Ολεξάντρ Γκάνζα.

Η επαρχία Βινίτσια έγινε επίσης στόχος «μαζικής αεροπορικής επίθεσης του εχθρού», ανακοίνωσε η κυβερνήτης Νατάλια Ζομπολότνα.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
10 0 Bookmark