Μπλόκο από την Ισπανία σε 100 Αφρικανούς μετανάστες στη Μελίγια

Περίπου 100 μετανάστες αποπειράθηκαν να περάσουν από το έδαφος του Μαρόκου στην επικράτεια μιας χώρας-μέλους της ΕΕ χθες Κυριακή, σκαρφαλώνοντας τον ψηλό φράκτη που χωρίζει τη χώρα της βόρειας Αφρικής από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια, γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας.

Πενήντα δύο μετανάστες, κυρίως υπήκοοι κρατών της υποσαχάρειας Αφρικής, κατάφεραν νε περάσουν πάνω από τον φράκτη των έξι μέτρων. Σύμφωνα με στελέχη της ισπανικής συνοριοφυλακής, ένας μετανάστης τραυματίστηκε.

Επρόκειτο για την πρώτη τόσο μεγάλη ομάδα μεταναστών που προσπάθησε να μπει στον θύλακα από τον Οκτώβριο, όταν περίπου 200 άλλοι είχαν μπει σε ισπανικό έδαφος.

Στις ακτές της βόρειας Αφρικής στη Μεσόγειο υπάρχουν δύο ισπανικοί θύλακες: η Θέουτα, στο στενό του Γιβραλτάρ και η Μελίγια, 250 χιλιόμετρα ανατολικότερα.

Κοντά σε αυτές τις δύο υπεράκτιες ισπανικές περιοχές έχουν πάει χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες που ελπίζουν να μπουν στην επικράτεια της χώρας της ΕΕ, είτε περνώντας τους φράκτες, ή διά θαλάσσης.