Άγκυρα: Οι Σύροι πολιτοφύλακες του Άσαντ απωθήθηκαν μετά τους βομβαρδισμούς

Οι προσκείμενοι στον Μπασάρ αλ Άσαντ πολιτοφύλακες απωθήθηκαν σε ελεγχόμενες από το καθεστώς περιοχές μετά την έναρξη των βομβαρδισμών εναντίον τους από τους Τούρκους στρατιώτες ως προειδοποίηση αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της γείτονος, το κονβόι με τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές βρέθηκε 10 χιλιόμετρα μακριά από την πόλη Αφρίν, στην οποία έχουν οχυρωθεί δυνάμεις του κουρδικού YPG (Μονάδες Προστασίας του Λαού).

Το τουρκικό πρακτορείο Anadolu και άλλες πηγές επί του εδάφους που επικαλούνται τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το κονβόι αναγκάστηκε να υποχωρήσει στα χωριά Νουμπούλ και τη Ζάχραα μετά το βομβαρδισμό.

Συριακά δημόσια μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τους φιλοκυβερνητικούς μαχητές για να βοηθήσουν τις δυνάμεις των Κούρδων ανταρτών να  απωθήσουν τα τουρκικά στρατεύματα τα οποία πολιορκούν την πόλη.

Λίγο νωρίτερα και οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), η κουρδική πολιτοφυλακή που ελέγχει το Αφρίν, επιβεβαίωσε την άφιξη των μαχητών, αναφέροντας ότι η συριακή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στην έκκλησή τους και έστειλε στρατιωτικές μονάδες για να βοηθήσουν στη μάχη κατά της τουρκικής επίθεσης.

"Η συριακή κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στη φωνή του καθήκοντος και έστειλε σήμερα στρατιωτικές μονάδες για να αναπτυχθούν κατά μήκος των συνόρων και να συμμετάσχουν στην υπεράσπιση της ενότητας του εδάφους και των συνόρων της Συρίας", ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των YPG Νούρι Μαχμούντ.

Νωρίτερα, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε προειδοποιήσει ότι ο τουρκικός στρατός θα θέσει μέσα στις επόμενες ημέρες υπό πολιορκία το κέντρο της πόλης Αφρίν


Πηγή: skai.gr