Τουλάχιστον 50 Γάλλοι πολίτες στο αγνοούμενο AH5017 (Συνεχής Ενημέρωση)

Η τελευταία επαφή που είχαν οι αλγερινές αρχές με το αγνοούμενο αεροπλάνο της κρατικής αεροπορικής εταιρείας Air Algerie, το οποίο μετέφερε 116 ανθρώπους από την Μπουρκίνα Φάσο στο Αλγέρι, ήταν τη 01:55 Γκρίνουιτς (04:55 ώρα Ελλάδας) ενώ πετούσε πάνω από το Γκάο του Μαλί, δήλωσε σήμερα ένας αλγερινός αξιωματούχος.

Η Air Algerie ανακοίνωσε πως το αεροπλάνο, ένα McDonnell 83, που εκτελούσε την πτήση AH5017, κατευθυνόταν από την Ουαγκαντούγκου προς το Αλγέρι όταν χάθηκε η επαφή μαζί του, 50 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Μπουρκίνα Φάσο. 

Το ιδιωτικό αλγερινό τηλεοπτικό κανάλι Elnahar μετέδωσε πως το αεροπλάνο συνετρίβη αφού πέρασε στον εναέριο χώρο του Νίγηρα. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο για την πληροφορία αυτή.

Η Air Algerie ανακοίνωσε πως έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
Στο μεταξύ, η αποστολή του ΟΗΕ στο Μαλί και οι γάλλοι στρατιώτες που βρίσκονται εκεί, προσπαθούν να εντοπίσουν το αεροπλάνο.

Πηγή στην αποστολή του ΟΗΕ είπε πως δεν έχει ακόμη τις συντεταγμένες της πτήσης ή της θέσης του αεροπλάνου τη στιγμή που εξαφανίσθηκε.

Το αεροπλάνο ήταν ναυλωμένο από την ισπανική εταιρεία Swiftair και από το ισπανικό συνδικάτο πιλότων επιβατικών αεροπλάνων Sepla έγινε γνωστό πως τα έξι μέλη του πληρώματος ήταν όλα Ισπανοί.

Τουλάχιστον 50 γάλλοι πολίτες στο αγνοούμενο αεροπλάνο 

Ο κατάλογος των επιβατών της πτήσης της Air Algerie που αγνοείται περιλαμβάνει 50 γάλλους πολίτες, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουαγκαντούγκου ο αντιπρόσωπος της εταιρείας στην Μπουρκίνα Φάσο.

Ο γάλλος υφυπουργός Μεταφορών Φρεντερίκ Κιβιγέ δήλωσε νωρίτερα πως υπάρχει "κατά πάσα πιθανότητα" μεγάλος αριθμός Γάλλων στην εν λόγω πτήση. Ένας "πυρήνας κρίσης" δημιουργήθηκε στη γαλλική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας για να ελέγχονται οι πληροφορίες γύρω από την πτήση της Air Algerie.

Ο υπουργός Μεταφορών της Μπουρκίνα Φάσο Ζαν Μπερτέν Ουεντράγκο δήλωσε πως η πτήση της Air Algerie που κατευθυνόταν από την Ουαγκαντούγκου στο Αλγέρι είχε ζητήσει να αλλάξει πορεία στη 01:38 (ώρα Γκρίνουιτς, 04:38 ώρα Ελλάδας) εξαιτίας καταιγίδας στην περιοχή.

Εκπρόσωπος του ΟΗΕ δήλωσε προς το Γερμανικό Πρακτορείο πως το αγνοούμενο αεροπλάνο κατέπεσε στο κεντρικό Μαλί, αντιφάσκοντας με προηγούμενες πληροφορίες ότι συνετρίβη στο Νίγηρα.

Το αεροπλάνο συνετρίβη ανάμεσα στην Γκάο και την Τεσαλίτ, δήλωσε ο ταξίαρχος Κόκο Εσιέν, ο διοικητής της επιχείρησης του ΟΗΕ στο Μαλί που έχει την έδρα της στο Τιμπουκτού.

Οι αρχές της πολιτικής αεροπορίας του Μαλί είπαν πως βρίσκονται σε ετοιμότητα.
"Προς το παρόν, δεν μπορούμε να μιλήσουμε για συντριβή, μόνο για την εξαφάνιση του αεροπλάνου από τα ραντάρ", δήλωσε τηλεφωνικά εκπρόσωπός τους προς το Γερμανικό Πρακτορείο.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ