Οι αποκαλούμενοι «ακίνητοι άνθρωποι», μία μορφή διαμαρτυρίας που ξεκίνησε από την εν λόγω πλατεία της Κωνσταντινούπολης, γρήγορα βρήκε μιμητές σε ολόκληρη τη χώρα. Δεκάδες άνθρωποι έχουν υιοθετήσει αυτήν την νέα μορφή ειρηνικής διαμαρτυρίας στην Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, τα Άδανα και τη Σμύρνη.
Τα μοναδικά επεισόδια της νύκτας σημειώθηκαν στην Άγκυρα και το Εσκισεχίρ, όπου η αστυνομία επενέβη για να διαλύσει μερικές εκατοντάδες διαδηλωτές κάνοντας χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού.
Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης εβδομαδιαίας ομιλίας του ενώπιον των βουλευτών του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), ο ηγέτης και πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε την ικανοποίησή του που έθεσε τέρμα στο κύμα διαμαρτυρίας.
«Η δημοκρατία μας πέρασε και πάλι μία δοκιμασία και βγήκε νικήτρια», είπε χαρακτηριοστικά.
Οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε εκατοντάδες συλλήψεις κατά τη διάρκεια και μετά την εκκένωση του πάρκου Γκεζί το Σάββατο, η καταστροφή του οποίου αποτέλεσε το έναυσμα για τις μαζικές διαδηλώσεις.
Περί τους 600 ανθρώπους συνελήφθησαν μόνο την Κυριακή, ενώ πολλές δεκάδες συλλήψεις έγιναν και χθες.
Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του συνδικάτου των τούρκων γιατρών, 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 7.800 τραυματίσθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων.
Πηγή: Πηγή: AMΠE
Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το Skai.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.