Στιγμάτισε τις τουρκικές απειλές o Μ. Σουλτς από το Κελλάκι

Οι απειλές είναι το αντίθετο από αυτό που χρειαζόμαστε και δεν έχουν κανέναν νόημα, δήλωσε από την Κύρπο ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, σχολιάζοντας τις τουρκικές απειλές κατά των εταιρειών που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι το θέμα θα τεθεί κατά τις προσεχείς συναντήσεις του στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις του κ. Σουλτς έγιναν μετά από συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, στην εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι Λεμεσού, όπου συζητήθηκαν διάφορα θέματα, με κυρίαρχο την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο.

Οπως είπε ο Μάρτιν Σουλτς, «η συνάντηση μου με τον Πρόεδρο ήταν θαυμάσια, στη βάση και της φιλίας μας που αναπτύχθηκε τα τελευταία πέντε χρόνια και είμαι περήφανος να αποκαλώ τον εαυτό μου φίλο του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, έναν άνθρωπο που θαυμάζω πολύ».

Κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σε σχέση με το δεύτερο γύρο αδειοδότησης για τις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Σουλτς είπε πως πριν προβεί σε οποιαδήποτε αναφορά θα πρέπει να συζητήσει το θέμα με όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ σημείωσε πως διαβλέπει το τελευταίο διάστημα μια αλλαγή κλίματος από πλευράς Τουρκίας, κάτι το οποίο θα θέσει στην προγραμματισμένη για τις 29 και 30 Μαΐου επίσκεψη του σε Αγκυρα και Κωνσταντινούπολη.

Στο μεταξύ
, προσφυγή στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα των τουρκικών απειλών για την ΑΟΖ ζητά ο πρόεδρος της Κυπριακής Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.
Πηγή: skai.gr