Κλείσιμο

Αχμαντινετζάντ προς Ιρανούς: Αξίζω βαθμολογία 100% αλλιώς είστε δειλοί

Ειρωνικός έως προκλητικός εμφανίστηκε την Τετάρτη στην ιρανική βουλή ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ο οποίος κλήθηκε για να απαντήσει σε ερωτήματα για τους χειρισμούς του όσον αφορά την οικονομία.

Ο ιρανός πρόεδρος έχει δεχθεί σφοδρές επικρίσεις για σειρά μεταρρυθμίσεων στα τέλη του 2010 μεταξύ των οποίων ήταν η κατάργηση των επιδοτήσεων στα τρόφιμα και στην ενέργεια.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει αποδειχθεί κάποια σοβαρή παράβαση από την κυβέρνηση μου... αν μας βαθμολογήσετε με λιγότερο από 100% θα ήταν άδικο και δειλό» δήλωσε ο Αχμαντινετζάντ απευθυνόμενος στους βουλευτές στη διάρκειας 1 ώρας δευτερολογία του που μεταδόθηκε από το κρατικό ιρανικό ραδιόφωνο.

Είναι η πρώτη φορά που ιρανός πρόεδρος καλείται ενώπιον του κοινοβουλίου να δώσει εξηγήσεις για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του από το 1979 οπότε εγκαθιδρύθηκε η ισλαμική δημοκρατία.

Εκτός από τις κατηγορίες για την ιρανική οικονομία, ο Αχμαντινετζάντ δέχθηκα και απέρριψε κατηγορηματικά κατηγορίες για «μειωμένη αφοσίωση» στον ανώτατο ηγέτη της χώρας Αγιατολάχ Αλί Χαμενέι και για χαλάρωση των ισλαμικών νόμων σε ό,τι αφορά την ένδυση των γυναικών.
Πηγή: skai.gr