Στρατιωτικές ασκήσεις ξεκινούν στο νότιο Ιράν

Στρατιωτικές ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν στο νότιο Ιράν, προκειμένου να ενισχυθεί η αντιαεροπορική άμυνα πυρηνικών εγκαταστάσεων στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση των στρατιωτικών αρχών, την οποία μεταφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι στρατιωτικές ασκήσεις πραγματοποιούνται με σκοπό την «ανταπάντηση σε ενδεχόμενη απειλή σε δημόσιους χώρους και πυρηνικές εγκαταστάσεις».

Σημειώνεται ότι αναλυτές μιλούν για επικείμενη επίθεση του Ισραήλ σε πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Παράλληλα, στην Τεχεράνη έφθασε σήμερα, Δευτέρα, αντιπροσωπεία της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) για διήμερη επίσκεψη με σκοπό να εξεταστούν από κοινού με τη διεθνή κοινότητα τα σκοτεινά σημεία του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, τα οποία δημιουργούν υποψίες για τις πραγματικές προθέσεις της χώρας.

Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Isna, η αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον αναπληρωτή διευθυντή της ΙΑΕΑ, Χέρμαν Νέκερτς, αναμένεται να συζητήσει «διπλωματικές λύσεις για το πυρηνικό ζήτημα» στη διάρκεια των συνομιλιών της με αξιωματούχους του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας.
Πηγή: skai.gr