Κλείσιμο

Ανατροπές φέρνει η υπόθεση των υποκλοπών στη Βρετανία

Τα στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης θα ψηφίσουν την Τετάρτη σε κοινοβουλευτική διαδικασία υπέρ της πρότασης των Εργατικών της αντιπολίτευσης να ζητήσει η Βουλή των Κοινοτήτων από τον Ρούπερτ Μέρντοχ την απόσυρση της πρότασής του για εξαγορά του 100% της συνδρομητικής τηλεοπτικής πλατφόρμας του BSkyB.

Η κίνηση αυτή συνιστά πλήρη ανατροπή της κυβερνητικής στάσης και ρήξη στις σχέσεις των Συντηρητικών με τον Αυστραλό μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης που στήριξε τον Ντέιβιντ Κάμερον στις τελευταίες εκλογές.

Εν τω μεταξύ, ενώπιον της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής Πολιτισμού, Μέσων Ενημέρωσης και Αθλητισμού έχουν κληθεί να εμφανιστούν την επόμενη Τρίτη ο Ρούπερτ Μέρντοχ, ο γιος του Τζέιμς και η διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου News International, Ρεμπέκα Μπρουκς.

Ο πρόεδρος της επιτροπής ανακοίνωσε αρχικά ότι οι τρεις επικεφαλής του News International έκαναν αποδεκτή την κλήση της επιτροπής, ωστόσο στη συνέχεια αναίρεσε λέγοντας ότι ενημερώθηκε πως η αποδοχή της κλήσης δεν είναι οριστική.

Η κοινοβουλευτική επιτροπή σκοπεύει να ζητήσει εξηγήσεις και διευκρινίσεις για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών που οδήγησε στο κλείσιμο της εφημερίδας News of the World.

Την ίδια ώρα, ο όμιλος News International διέψευσε με ανακοίνωσή του την καταγγελία του Γκόρντον Μπράουν ότι η εφημερίδα Σαν απέκτησε με παράνομο τρόπο τις πληροφορίες για τη χρόνια ασθένεια από την οποία πάσχει ο μικρότερος γιος του.


Πηγή: Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο