Έκλεισαν προσωρινά τα γερμανικά αεροδρόμια

Κλειστά για λίγες ώρες παρέμειναν τα αεροδρόμια στο Αμβούργο, τη Βρέμη και το Βερολίνο στη Γερμανία, λόγω της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία. Η Lufthansa αναμένεται να ακυρώσει περίπου 150 πτήσεις, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρίας.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι των αεροδρομίων τα γερμανικά αεροδρόμια στο Αμβούργο, τη Βρέμη και το Βερολίνο θα επαναλειτουργήσουν πλήρως το απόγευμα, με το αεροδρόμιο του Αμβούργου να ανοίγει και πάλι στις 13:00 (ώρα Ελλάδας) και του Βερολίνου στις15:00 (ώρα Ελλάδας).

Λόγω της ηφαιστειακής τέφρας ακυρώθηκε και η πτήση της Easy jet από το Βερολίνο προς την Αθήνα η οποία θα αποχωρούσε στις 16.00 (ώρα Ελλάδας) από το αεροδρόμιο της γερμανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ευρωπαϊκής υπηρεσίας ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας Eurocontrol ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα και σε τμήματα της Πολωνίας.

Εν τω μεταξύ, αποκαθίσταται σταδιακά η εναέρια κυκλοφορία στην Βρετανία, μετά το κλείσιμο των αεροδρομίων της Σκωτίας τη Τρίτη, που είχε ως αποτέλεσμα να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις, ενώ άνοιξε και ο εναέριος χώρος της Δανίας, μικρό τμήμα του οποίου είχε κλείσει την Τρίτη.

Σύμφωνα με την Eurocontrol σχεδόν 500 πτήσεις ματαιώθηκαν τη Τρίτη στην Ευρώπη λόγω του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Βρετανού μετεωρολογικού αξιωματούχου η έκρηξη του ηφαιστείου Γκρίμσβετν στην Ισλανδία σταμάτησε πλήρως.

Το ηφαίστειο, η έκρηξη του οποίου άρχισε το Σάββατο, βγάζει μόνο ατμό και οι ανησυχίες για τα προβλήματα που δημιουργεί το νέφος τέφρας στην αεροπορική κυκλοφορία μειώνονται γρήγορα, δήλωσε ο αξιωματούχος.


Πηγή: skai.gr