Μicrosoft: Αναπροσαρμόζει την πολιτική της στα παιχνίδια για το Χbox One

Η Microsoft με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε πως αναπροσαρμόζει την αρχική πολιτική της όσον αφορά τα ψηφιακά παιχνίδια στο Χbox One μετά από τις αρνητικές αντιδράσεις των χρηστών.

Έτσι, δεν θα απαιτείται πρόσβαση στο διαδίκτυο μια φορά την ημέρα (ανά 24ωρο) για να γίνεται ο έλεγχος γνησιότητας του παιχνιδιού ενώ δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση και τη διανομή μεταχειρισμένων παιχνιδιών.

Συγκεκριμένα:

- Δεν θα απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο για single player παιχνίδι: Μετά την πρώτη ενεργοποίηση του Xbox One, μπορείτε να παίξετε οποιοδήποτε (single player) παιχνίδι, χωρίς να χρειαστεί να σύνδεση ξανά στο διαδίκτυο. Δεν απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο κάθε 24 ώρες, κάτι που σημαίνει ότι μπορείτε να πάρετε την κονσόλα μαζί σας οπουδήποτε για να παίξετε τα παιχνίδια σας.
- Καμία αλλαγή στις ανταλλαγές, ενοικιάσεις και μεταπωλήσεις τίτλων σε δίσκο: Δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στη χρήση και τη διανομή παιχνιδιών. Πάντως, τα ψηφιακά παιχνίδια που οι χρήστες κατεβάζουν από το διαδίκτυο δεν θα είναι δυνατόν να μοιραστούν. Επίσης, η κονσόλα δεν θα είναι κλειδωμένη ανά γεωγραφική περιοχή.

Το Xbox One θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο στο εξωτερικό, ενώ στη χώρα μας αναμένεται στις αρχές του νέου έτους. Στις ΗΠΑ η νέα κονσόλα θα κοστίζει 499 δολάρια.

Σημειώνεται ότι πριν περίπου δέκα ημέρες η Sony κατέστησε σαφές ότι ο κάτοχος ενός παιχνιδιού, όντας ιδιοκτήτης του, θα μπορεί να το δανείσει και να το μεταπωλήσει χωρίς κανένα περιορισμό στη νέα κονσόλα της Playstation 4.

Πηγή: Newsdesk ΣΚΑΪ