Οκτώ εντυπωσιακά στατιστικά για την Google!

Με αφορμή την πρώτη του επέτειο ως διευθύνων σύμβουλος της Google, ο συνιδρυτής της Larry Page έστειλε επιστολή στους μετόχους και επενδυτές της εταιρίας.

Στόχος του Page είναι να εστιάσει την εταιρία περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να βελτιστοποιήσει τις εργασίες σε όσο το δυνατόν λιγότερα προϊόντα - έτσι, ανακοίνωσε πως έχουν σταματήσει ή συγχωνευτεί πάνω από τριάντα προϊόντα όπως το Knol και το Sidewiki.

Όσον αφορά το Google+, επεσήμανε πως έχει πάνω από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες και ότι μέχρι σήμερα έχουν ενταχτεί στην υπηρεσία περισσότερο από 120 εργαλεία όπως η αναζήτηση, το YouTube και το Android.

Επιπρόσθετα, αναφέρονται τα παρακάτω εντυπωσιακά στατιστικά για την πορεία της Google:

  • Πάνω από 850.000 συσκευές Android ενεργοποιούνται καθημερινά μέσω ενός δικτύου 55 κατασκευαστών και πάνω από 300 φορέων κινητής.
  • Το Google Chrome browser έχει πάνω από 200 εκατομμύρια χρήστες.
  • Η Google ξεκίνησε το Gmail το 2004 και σήμερα χρησιμοποιείται από περισσότερους από 350 εκατομμύρια χρήστες. Πάνω από 5.000 νέες επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα γράφονται στο Gmail κάθε μέρα.
  • Το YouTube έχει πάνω από 800 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες - μια ώρα βίντεο ανεβαίνει στο YouTube κάθε δευτερόλεπτο.
  • Η κινητή διαφήμιση της Google ξεπέρασε τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2011 - δυόμισι φορές περισσότερο από ό, τι στο αντίστοιχο τρίμηνο του 2010.
  • To Google AdSense έχει πληρώσει πάνω από $30 δισεκατομμύρια ευρώ υπέρ του περιεχομένου στον Παγκόσμιο Ιστό, από την έναρξη της διαφημιστικής υπηρεσίας πριν από μια δεκαετία.
  • Το Google Translate είναι οκτώ ετών και τώρα επιτρέπει σε οποιονδήποτε να μεταφράσει  κείμενο μεταξύ δύο από τις 64 γλώσσες που διατίθενται.
Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή σε αυτόν τον σύνδεσμο, στα αγγλικά: http://investor.google.com/corporate/2012/ceo-letter.html
Πηγή: skai.gr