Κλείσιμο

Συνελήφθησαν 32 χάκερ στην Τουρκία

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε 32 χάκερ για τους οποίους υπάρχουν υποψίες ότι ανήκουν στην οργάνωση Anonymous, η οποία φέρεται να μετείχε σε επιθέσεις σε ιστοσελίδες της τουρκικής κυβέρνησης για να καταδικάσει τους περιορισμούς στο Ίντερνετ στη χώρα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Εννέα από τους υπόπτους αυτούς, οι οποίοι είναι ανήλικοι, αφέθηκαν ελεύθεροι, προσέθεσε το πρακτορείο.

Οι χάκερ συνελήφθησαν σε επιδρομές που έγιναν χθες σε πολλές πόλεις της Τουρκίας κατά της ομάδας των κυβερνοπειρατών «Anonymous», σημείωσε το πρακτορείο.

Την περασμένη εβδομάδα, παραμονή των βουλευτικών εκλογών που έγιναν την Κυριακή στην Τουρκία, η Anonymous επιτέθηκε σε πολλές επίσημες ιστοσελίδες μεταξύ των οποίων αυτή της τουρκικής διεύθυνσης τηλεπικοινωνιών (TIB), ρυθμιστή των υπηρεσιών Ίντερνετ, η οποία επεξεργάστηκε το σχέδιο επιβολής περιορισμών στο Διαδίκτυο.

Το κυβερνητικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), το οποίο κατήγαγε μεγάλη νίκη στις βουλευτικές, ανακοίνωσε για τις 22 Αυγούστου την εγκατάσταση ενός ευρέως φίλτρου λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, το οποίο θα έχει ως στόχο την προστασία των νέων, προκαλώντας κύμα διαμαρτυριών στις μεγάλες πόλεις.

Πηγή: skai.gr