ΑΘΛΗΤΙΚΑ


Έρχεται το ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοίας 420

Την έναρξη της αντίστροφης μέτρησης για το Ανοικτό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοίας στην κατηγορία 420 σηματοδότησε η συνέντευξη τύπου την οποία διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Τζιτζιφιών–Καλλιθέας που έχει αναλάβει τη διεξαγωγή του αγώνα.

 
Το παρών ως ομιλητές έδωσαν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, ο πρόεδρος του ΝΟΤΚ, Παντελής Παυλίδης, η Κέλυ Παυλίδου ως event manager και οι ιστιοπλόοι του Ομίλου, Τέλης Αθανασόπουλος και Δημήτρης Τασσιός παγκόσμιοι πρωταθλητές στα 420 στις ηλικίες Under 17 και η πρωταθλήτρια Ελλάδος Εβελίνα Δρούγκα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αντώνης Δημητρακόπουλος, αναφερόμενος στη διοργάνωση δήλωσε:

“Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Μία παρουσία που έχουμε ανάγκη. Δεν έχουμε την προβολή που θα έπρεπε και αυτή έρχεται μόνο όταν έχουμε κάποιο μετάλλιο και στη συνέχεια το ενδιαφέρον εξασθενεί σιγά-σιγά. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο άθλημα που έχει κατακτήσει 24 μετάλλια σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και αυτό κάτι σημαίνει για την ελληνική ιστιοπλοία. Πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι η τρίτη φορά που ο ΝΟΤΚ αναλαμβάνει τόσο μεγάλου μεγέθους διοργάνωση και θέλω να συγχαρώ τον Όμιλο για τις επιτυχίες του”.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Τζιτζιφιών-Καλλιθέας και έφορος Εθνικών Ομάδων της ΕΙΟ, Παντελής Παυλίδης:

“Τη διοργάνωση μάς την ανέθεσε η διεθνής κλάση του 420 γνωρίζοντας πως ο όμιλός μας είναι ο όμιλος των Ολυμπιονικών στην ιστιοπλοΐα. Μετά την επιτυχία του Παγκοσμίου στην κατηγορία του 420 το 2008 και του Ανοικτού Πανευρωπαϊκού στην ολυμπιακή κατηγορία του 470 το 2014, είμαστε μπροστά σε μια ακόμη μεγάλη πρόκληση.

Για να φτάσουμε, όμως, ως ΝΟΤΚ σε αυτές τις επιτυχίες χρειάστηκε να έχουμε στο πλευρό μας τόσο τον Δήμο Καλλιθέας όσο και την Ομοσπονδία. Και οι δυο τους μας στηρίζουν από την πρώτη στιγμή και τους ευχαριστούμε για αυτό. Εάν πάτε στο εξωτερικό, θα δείτε ότι αυτές οι διοργανώσεις υποστηρίζονται από τεράστιους χορηγούς. Έκανε θυσία, τόσο η κλάση του 420 που έδωσε αυτή τη διοργάνωση στην Ελλάδα όσο και η κλάση του 470 που έδωσε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη.”

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Παιδικής Αγωγής και Άθλησης «Γιάννης Γάλλος» του Δήμου Καλλιθέας, Κωνσταντίνος Ευσταθίου τόνισε: “Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα και ο ΝΟΤΚ πήρε για τρίτη φορά μέσα σε 9 χρόνια μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Είναι τιμή για τον όμιλο και για την Καλλιθέα. Ως Δήμος περιμένουμε να εγκριθεί πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προκειμένου να δημιουργηθεί Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο στην περιοχή. Τα μηνύματα είναι θετικά και ελπίζουμε στην επόμενη διοργάνωση να έχουμε μία ακόμη πιο όμορφη και εντυπωσιακή εικόνα. Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα στους αθλητές μας”.

Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθηκε ο Νίκος Γέμελος, ο προπονητής του ασημένιου Ολυμπιονίκη στην κολύμβηση, Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος έδωσε τις ευχές του για τη διοργάνωση και προσέθεσε: “Είναι καλό μεγάλες διοργανώσεις να έρχονται στην Ελλάδα και θέλω να ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου καλή επιτυχία στους αθλητές”.

Το παρών έδωσε ο Λεωνίδας Αντωνακόπουλος επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο οποίος επεσήμανε:

«Μία πολύ σημαντική διοργάνωση που αποτελεί ευκαιρία για την προβολή, όχι μόνο την αθλητική αλλά και ευρύτερα την πολιτιστική και την κοινωνική της πόλης αλλά και της χώρας. Θεωρώ ότι οι διοργανωτές θα ανταποκριθούν σε αυτή την πρόκληση και θα έχουμε μια καλή διοργάνωση και καλές επιδόσεις. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει τον αθλητισμό και τον πολιτισμό και υπάρχει ειδική επιτροπή που ασχολείται με τα θέματα αυτά τα οποία συνδέονται με την κοινωνία των πολιτών και τις ευρωπαϊκές αξίες».

Από την πλευρά τους οι αθλητές του ΝΟΤΚ στην κατηγορία 420 και μέλη της Εθνικής ομάδας του 420, Τέλης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Τάσσιος και Εβελίνα Δρούγκα αναφερόμενοι στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Ελλάδα επεσήμαναν ότι τους ευνοούν οι συνθήκες και ο θαλάσσιος στίβος αφού θα αγωνιστούν εντός έδρας και δήλωσαν έτοιμοι για επιτυχίες. «Είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε σχέση με άλλες διοργανώσεις και στόχος μας είναι το βάθρο» δήλωσαν.

Η event manager του αγώνα Κέλυ Παυλίδου ανέφερε: «Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία μας είναι πολλαπλά αφού τόσοι πολλοί τουρίστες θα μας επισκεφθούν τον Ιούλιο για δύο εβδομάδες. Οι αθλητικές διοργανώσεις είναι η καλύτερη διαφήμιση για την χώρα μας, την ανάδειξη της φιλοξενίας τής τοπικής μας κοινωνίας και την φιλία μεταξύ των μελών της.
Η σημασία της διεξαγωγής του Open 420 European Championships από την Ελλάδα επιβεβαιώνεται εάν αναλογιστούμε ότι το σήμα που επιλέχθηκε ως σήμα της χώρας μας στην Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος.»

Το γεγονός ότι η διοργάνωση είναι open δίνει το δικαίωμα συμμετοχής και σε χώρες εκτός Ευρώπης. Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο αφού έχουν δηλώσει συμμετοχή πληρώματα από όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη. Το παρών θα δώσουν αθλητές/αθλήτριες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, την Ουρουγουάη, τη Μαλαισία, την Ταϊλάνδη, το Ισραήλ, την Ινδία και την Ινδονησία.

Το σύνολο των σκαφών έως τώρα ανέρχεται στα 180 από 21 κράτη.

Αποκλειστικός Δωρητής είναι το Ιδρύμα Σταύρος Νιάρχος.

O αγώνας τελείται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Καλλιθέας, σε συνεργασία με την διεθνή κλάση 420, με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Χορηγοί επικοινωνίας του αγώνα η ΕΡΤ, η Ερασπορ και το skipper on deck.

Χορηγοί του αγώνα είναι οι SUPERFAST FERRIES και η YAMAHA

Υποστηρικτές είναι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ,
η KORRES, η NAUTIVELA, το ΔΕΙΠΝΟΣΟΦΙΣΤΗΡΙΟ CATERING, τα νερά ΚΩΣΤΗΛΑΤΑΣ, ο MARMARINOS BOATS, το SUNNY DAY CATERING και η OLIMPIC SAILS.

Η τελετή έναρξης με την παρέλαση των αθλητών θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το πρόγραμμα

Μέρα 1η – 22 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-1900
Μέρα 2η – 23 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 0900-19:00
Μέρα 3η – 24 Ιουλίου Εγγραφές και Καταμετρήσεις 09:00-19:00
Αγώνας δοκιμής 14:00

Τελετή έναρξης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 20:00

Μέρα 4η – 25 Ιουλίου Αγώνες 12:00
Μέρα 5η – 26 Ιουλίου Αγώνες
Μέρα 6η – 27 Ιουλίου Αγώνες
Μέρα 7η – 28 Ιουλίου Αγώνες
Μέρα 8η – 29 Ιουλίου Αγώνες
Μέρα 9η – 30 Ιουλίου Αγώνες

Απονομή κυπέλων και τελετή λήξης στο ΝΟΤΚ 19:30
 
Ch. League: Έκαναν το 3χ3 Παρί και Γιουνάιτεντ
Πολύ κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League βρίσκονται Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ...
19.10.2017, 00:56
Ch. League: Άνετα η Μπαρτσελόνα τον Ολυμπιακό
Οι «ερυθρόλευκοι» είδαν την Μπαρτσελόνα να μένει με δέκα παίκτες στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου λόγω...
19.10.2017, 00:00
Ανακοπή καρδιάς υπέστη ποδηλάτης του Παναθηναϊκού
Δύσκολες ώρες για την ομάδα ποδηλασίας του Παναθηναϊκού καθώς ο αθλητής Κυριάκος Ορφανίδης υπέστη ανακοπή...
18.10.2017, 20:22
Πασκουάλ: Να δείξουμε πως είμαστε ενωμένοι
Κάλεσμα ενότητας απηύθυνε ο Τσάβι Πασκουάλ προκειμένου ο Παναθηναϊκός να αντιδράσει μετά τη βαριά ήττα από...
18.10.2017, 20:04
Ταξίδεψε 20.000 χιλιόμετρα για για να βρει την ομάδα του στο Football Manager!
Είναι τρελοί αυτοί οι Κινέζοι! Ένας φανατικός του ποδοσφαίρου και του Football Manager ταξίδεψε συνολικά...
18.10.2017, 19:58
Τα Τρίκαλα ανακοίνωσαν τον Σχορτσανίτη!
Την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, για την τρέχουσα σεζόν, ανακοίνωσαν τα Τρίκαλα.
18.10.2017, 19:44
Έλαμψαν Σημαντήρας και Γκιόνη στον τελικό του Oceanman στην Ισπανία!
Στο Μπένιντορμ της Ισπανίας, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε ο τελικός της παγκόσμιας σειράς...
18.10.2017, 19:34
«Η κλειστή λίγκα της Ευρωλίγκας υποβαθμίζει τα πρωταθλήματα»
Στην αρνητικές επιπτώσεις που έχει η Ευρωλίγκα και το γεγονός ότι πολλές ομάδες έχουν κλειστό συμβόλαιο...
18.10.2017, 14:48
Μουρίνιο: Δεν πάω στην Παρί Σεν Ζερμέν
Η συνέντευξη του Ζοσέ Μουρίνιο, την περασμένη εβδομάδα, σε γαλλικά ΜΜΕ, πυροδότησε τη φημολογία των...
18.10.2017, 14:43
Σοκ στο NBA με τον τραυματισμό του Χέιγουορντ
Ο σοκαριστικός τραυματισμός του Γκόρντον Χέιγουορντ επισκίασε την αγωνιστική δράση στην πρεμιέρα του NBA
18.10.2017, 14:35

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 123  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.
 

Κίνηση στην Αθήναmyroute.gr

Μποτιλιάρισμα

ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΟΛΩΜΟΥ ΕΩΣ ΤΗ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (καμία μεταβολή)